Ingrediënten (4 personen)
300 g basmati- of pandanrijst
1 bloemkool,zout en peper
150 g haricot verts
2 rode uien
2 teentjes knoflook
1 rode peper
20 g verse gember
2 el olie
2 tl gele currypasta
1 stuk steranijs
½ el kardemompeulen
400 ml kokosmelk
sojasaus
Bereiding
Verdeel de bloemkool in roosjes en maak de haricot verts schoon. Breng water aan de kook voor de rijst en de bloemkool. Kook de bloemkool ca. 4 minuten in water met wat zout. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de uien en de knoflook. Was de rode peper, snijd hem in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd de peper in dunne reepjes. Schil de gember en hak hem in stukjes.
Verhit 1 el olie in een grote pan of wok en fruit er de ui, de knoflook, de rode peper en de gember in. Voeg de currypasta toe en bak hem ca. 2 minuten mee. Voeg de steranijs en de kardemompeulen toe en blus het geheel af met de kokosmelk.
Verhit in een andere pan 1 el olie en bak op hoog vuur de bloemkool en de haricot verts in ca. 2 minuten goudbruin. Breng de curry op smaak met sojasaus. Breng de geroosterde groenten op smaak met zout en peper. Serveer de rijst met de curry en de geroosterde groenten.
Bron: Foodies magazine