Zoeken

Over deze recepten

Hier vind je recepten van gerechten die ik lekker vind. Maar ik heb een hele geschiedenis opgebouwd en ben in de loop van de jaren wel anders gaan kijken wat ik lekker vind. Dus oudere recepten zijn anders dan nieuwere recepten. 😊

rotolo-di-pasta Ingrediënten (4 personen)
4 zalmfilets, zonder huid (ong. 230gr pers stuk, 2½cm dik)

Salade
2 el olijfolie
75 gr. rode uien, in kleine blokjes
2 tl. fijngehakte knoflook
400 g. tomaten in kleine blokjes
175 g. courgettes in kleine blokjes
150 g. komkommer (zonder kern) in blokjes
175 g. rode paprika in kleine blokjes
½ tl. grof zout
zwarte peper
1 tl. balsamicoazijn
2 el. fijngehakte verse dille
tabasco

Kruidenmengsel
1 tl. gemalen venkelzaad
1 tl. grof (zee)zout
1 tl. chilipoeder
½ tl. selderijzaad
½ tl. versgemalen zwarte peper

Bereiding
Verhit de olie in een grote grote pan op middelhoog vuur en fruit de uien daarin in 2-3 minuten glazig. Voeg de knoflook toe en gaar ongeveer 1 minuut. Voeg de tomaten-, courgette-, komkommer- en paprikablokjes toe en breng op smaak met peper en zout. Laat dit al roerend ongeveer 1 minuut sudderen tot de tomaten wat vocht afgeven. Neem dan de pan van het vuur, roer de azijn en dille er door en doe de inhoud van de pan in een grote schaal. Zet deze 1 tot 8 uur in de koelkast, in deze tijd zal er nog meer groentevocht vrijkomen. Haal de schaal ongeveer 30 min. voor serveren uit de koelkast en breng de gazpachosalade met zout, peper en tabasco op smaak.

Meng intussen de ingrediënten voor het kruidenmengsel in een schaaltje. Bestrijk de zalmfilets aan beide zijden gelijkmatig met olijfolie en strooi het kruidenmengsel er over. Zet dit afgedekt 1 uur in de koelkast.

Grill de zalmfilets in een (grill)pan, plaats eventueel een deksel op de pan. Keer de filets na 6-7 minuten om, na 8-10 minuten zijn de filets half doorbakken. Leg een bodem van gazpachosalade op het bord en leg de filet daarop. Zorg er voor dat er weinig vocht meekomt van de salade.