Ingrediënten (4 personen)
- 1 el wittewijnazijn
- 1 rode ui
- 1 el sesamzaad
- 2 el honing
- 4 el zonnebloemolie
- 7 el japanse soyasaus
- 200 gram peultjes
- 250 gram eiernoodles
- 400 gram zalmfilet
- 400 gram broccoli
- grillpan
Bereiding
Maak de teriyaki-marinade door 4 eetlepels soyasaus, de honing en de azijn in een steelpan te verwarmen. Neem deze marinade van het vuur. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder boter of olie in circa 3 minuten goudbruin en laat deze afkoelen in een bakje of op een bord. Verdeel de zalm in vier gelijke delen, bestrijk elk deel aan beide kanten dun met de helft van de olie.
Snijd de broccoli in roosjes en kook de eiernoodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de steel en snijd deze in plakjes. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de plakjes, de broccoliroosjes, de ui en de peultjes in ongeveer 5 minuten beetgaar.
Verhit de grilpan. Bestrijk de stukken zalmfile met de marinade en grill ze in ongeveer 4 minuten rosé. Keer ze regelmatig om en bestrijk ze steeds met de marinade.
Giet de noodles af en schep ze door de groenten. Breng het op smaak met de rest van de sojasaus en peper. Verdeel het over vier kommen/borden en leg de zalm erop. Bestrooi het met sesamzaad.