Ingrediënten (4 personen)
2 kippenborsten met huid (met bot ca. 600g, alternatief 400g kipfilet)
250 g couscous
200 g Griekse yoghurt
1 kleine komkommer
1 stukje gember (ca. 20g)
1 bosje lenteui
3 el vloeibare honing
3 el worcestersaus
2 el olie
1 el wittewijnazijn
1 mespunt cayennepeper
1 el boter
½ tl gemalen kardemom
zout en peper
Voorbereiding
Roer voor de marinade de honing, de azijn, de worcestersaus en 1 el olie door elkaar. Snijd het vlees van het bot en dep het eventueel droog. Snijd beide stukken kip in 3-4 stukken en leg ze in de marinade. Zet afgedekt ca. 1 uur in de koelkast
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht). Was voo de tzatziki de komkommer, snijd hem in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en rasp hem fijn. Schil de gember en rasp deze fijn. Roer de yoghurt, de komkommer en de gember doorelkaar. Breng op smaak met zout en peper
Neem het vlees uit de marinade en verdeel de stukken in een braadslee. Bestrijk met de marinade en breng op smaak met zout en peper. Bak dit 25-30 minuten in de oven.
Maak ondertussen de lenteuitjes schoon en snijd ze schuin in lange stukken. Verhit 1 el olie in een pan en fruit de lentui. Voeg de couscous, 1tl zout, de kardemom en de cayennepeper toe en bak alles kort. Voeg 250 ml water toe en breng het aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat het geheel ca. 5 minuten wellen. Voeg de boter toe en maak de couscous los met een vork, Serveer de couscous met de kip en de tzatziki.