Een quiche is natuurlijk altijd lekker, dit is een makkelijke versie met (het liefst) verse spinazie.
Ingrediënten (4 personen)
250 g broodmix
450 g bladspinazie (diepvries)
250 g ricotta
2 uien
wat bloem
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook
100 gram hamblokjes
2 eieren
3 el pijnboompitten
boter om mee in te vetten
zout en peper
taartvorm (24 cm)
Bereiding
Kneed de broodmix volgens omschrijving en laat het afgedekt een uur rijzen.
Pel en snipper de uien en de knoflook en fruit ze in een eetlepel olie. Voeg dan de spinazie toe en ca. 100 ml water. Laat de spinazie in ongeveer 15 minuten ontdooien met de deksel op de pan en roer af en toe om. Laat dan de spinazie ongeveer 5 minuten onafgedekt zachtjes koken tot het vocht verdampt is en laat het afkoelen. Meng de hamblokjes, ricotta en de eieren door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Roer dan dit geheel door het spinaziemengsel heen.Beboter de taartvorm en bestuif deze met wat bloem. Rol het deeg uit totdat deze groter is dan de taartvorm en leg het in de taartvorm.Rol het brooddeeg op aan de zijkanten omhoog.Doe het spinaziemengsel in de vorm en strooi de pijnboompitjes eroverheen. Bak de quiche ongeveer 10 minuten op het onderste rooster bij 200° C (hete lucht) en daarna nog 15 minuten bij 180° C (hete lucht).