Stampot van zoete aardappels met gehaktballetjes

Ingrediënten (2 personen)
500 gram zoete aardappels
250 gram half om half gehakt
1 ei
1 beschuit
zout
2 el hete pepersaus, sambal oelek (naar smaak)
zonnebloemolie
20 gram boter
70 ml crème fraîche
0,5 - 1 theelepel kaneelpoeder

Bereiding
Kook de geschilde aardappels gaar. Meng het gehakt met het ei, verkruimelde beschuit, de hete saus en wat zout en vorm dan kleine balletjes daarvan. Bak de gehaktballetjes in de zonnebloemolie romdom bruin en gaar.

Giet de aardappels af en laat ze wat opdrogen. Pureer de aardappels en voeg dan de boter, crème fraîche en de kaneelpoeder toe en meng het goed door. Voeg als laatste de koriander toe. Verwarm het nog even als het te veel is afgekoeld.

Tip: combineerd lekker met een tomaten/komkommersalade.