Cannelloni met prei en ham

cannelloni-prei-hamBlij waren we met dit recept. Ineens hadden we in de gaten dat je canneloni ook makkelijk met verse lasagnevellen kan maken!

Ingrediënten (4 personen)
500 gram prei
1 pak lasagnebladen (AH, 6 bladen)
1 eetlepel zonnebloemolie
12 plakjes schouderham
1 pot bechamelsaus (400 g)
150 ml melk
100 g geraspte belegen kaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Verwijder de harde onderkant en de donkere buitenste groene bladen van de prei. Snij de prei in dunne ringen en was deze.
Halveer de lasagnebladen in de breedte en leg op elk velletje een plakje ham en een evenredig deel van de prei. Bestrooi de prei met wat peper en zout naar smaak en rol het lasagneblad strak op en leg de cannelloni in een ingevette ovenschaal.
Meng de bechamelsaus met de melk en schenk dit over de cannelloni, bestrooi dit dan met de geraspte kaas.

Bak de cannelloni 30 minuten in de oven totdat de kaas goudbruin is. Een tomatensalade past goed bij dit recept.