Taboulé

Een koude, frisse salade die makkelijk gecombineerd worden met bijvoorbeeld vis.

 

Ingrediënten (4-5 personen)

kerstomaatjes 20, in vieren gesneden
Fijne bulgur 175 g
Peterselie 1 grote bos, fijngehakt
Komkommer 1, in blokjes gesneden
Lente-uitjes 4, fijngesneden
Groene paprika 1, van zaadjes ontdaan en fijngehakt
Munt 3 takjes, blaadjes fijngehakt
Citroen 1, het sap
Olijfolie 100 ml

Bereiding:

Doe de partjes tomaat in een zeef en laat ze uitlekken. Doe de bulgur in een kom, giet er zo veel heet water bij dat de korrels net onderstaan en laat ze 15 min wellen. Laat de bulgur uitlekken in een met kaasdoek beklede zeef en druk er zo veel mogelijk vocht uit.
Meng peterselie, komkommer, lente-uitjes en paprika in een kom. Doe er eerst de munt en bulgur en dan de partjes tomaat bij. Klop citroensap, 2 tl zout en olijfolie in een kommetje en meng deze dressing door de taboulé.