Zoeken

Over deze recepten

Hier vind je recepten van gerechten die ik lekker vind. Maar ik heb een hele geschiedenis opgebouwd en ben in de loop van de jaren wel anders gaan kijken wat ik lekker vind. Dus oudere recepten zijn anders dan nieuwere recepten. ????

De eerste keer dat wij dit recept hebben gemaakt waren we meteen verkocht! Heerlijk die zachte pompoen met de kazige room erbij!

 geroosterde pompoenIngrediënten (2 personen)
1½ kg pompoen
2 tijmblaadjes
3 tenen knoflook
85 g parmezaanse kaas
150 ml melk
300 ml slagroom

 Verwarm de oven voor op 150°C. Snijd de bovenkant van de pompoen af en haal het zaad en de draden eruit. Zet de pompoen op een bakplaat. Verwarm de room, melk, knoflook en het meeste van de tijm met zout en peper. Zodra dit heet is giet je het in de pompoen en roer je 50 gram parmezaanse kaas er doorheen en daarna doe je de deksel op de bovenkant.

Bak de pompoen ongeveer anderhalf uur in de oven en verhoog daarna de temperatuur tot 200°C. Verwijder de deksel van de pompoen, bestrooi de pompoen met peper en de rest van de kaas en bak dit nog 15 minuten in de oven totdat het goudbruin is. Strooi daarna de resterende tijmblaadjes er overheen.

Je kan dit serveren op een grote schaal in het midden van de tafel of je haalt het pompoenvlees eruit en serveert het in kommen met de kazige room er bij. Heerlijk met een goed stuk brood.

  • Bron: De glazen vork

No thoughts on “Geroosterde pompoen met parmezaan, tijm en room”