Knolselderijsoep met tijm en gedroogde paddenstoelen

Een lekkere en stevige soep die zich goed laat combineren met lekker vers brood.!
Hans

Ingrediënten

85 g boter
4 teentjes knoflook
400 g uien
2 liter groentebouillon
2 el verse tijmblaadjes
700 g knolselderij, geschild en in blokjes
15-20 g gedroogde paddenstoelen

Bereiding

Verwarm de boter zachtjes in een soeppan en bak hierin de knoflook en de uien zachtjes 15-20 minuten zodat ze langzaam goudbruin kleuren. Voeg dan de bouillon, tijm, en de knolselderij toe en laat dit ongeveer 30 minuten zachtjes koken.

Verwarm de oven voor op 150°C. Leg de paddenstoelen op een bakplaat en laat ze in ongeveer 5 minuten extra droog worden. Laat ze daarna afkoelen en maal ze in een keukenmachine fijn, of gebruik een vijzel.

Pureer de soep met een staafmixer en breng eventueel op smaak met zout en/of peper. Strooi er voor het serveren wat van het paddenstoelenpoeder over.

Bereidingstijd: ca. 50 minuten.