Zoeken

Over deze recepten

Hier vind je recepten van gerechten die ik lekker vind. Maar ik heb een hele geschiedenis opgebouwd en ben in de loop van de jaren wel anders gaan kijken wat ik lekker vind. Dus oudere recepten zijn anders dan nieuwere recepten. 😊

Dit recept kwamen we tegen in een oud tijdschrift en wilden we wel proberen voordat we het tijdschrift weg zouden gooien. Het werd een (naar mijn smaak) zoet resultaat, zoals het hier staat wordt er al minder vermouth gebruikt. Maar eerlijk is eerlijk, het was lekker!

Ingredienten voor 2 personen

  • 3 middelgrote preien
  • 30 g boter en een klontje achteraf
  • 120 g risottorijst
  • 1/2 glas vermouth
  • 500 ml kippenbouillon
  • 6 plakken pancetta (ik heb een hele verpakking van 80g gebruikt)
  • 3 el geraspte parmezaan

Verwarm de oven voor op 160 graden en bak hierin de pancetta in ongeveer 9 minuten. Leg ze hierna op een keukenpapier voor later gebruik. Snij de prei doormidden, was af en snij deze in dunne ringen.

Smelt de boter in een pan met dikke bodem, zet het vuur laag en voeg de prei toe en laat deze rustig zacht worden.  Voeg dan de rijst toe en schenk de vermouth er bij. Roer regelmatig en wanneer het vocht bijna verdampt is kan je een soeplepel hete bouillon toevoegen.

Herhaal dit voor ongeveer 20 minuten totdat de risotto bijna helemaal gaar is, je mag proeven. Verkruimel de pancetto op vier stukjes na. Voeg  dan een klontje boter en de geraspte parmezaan toe aan de risotto, meng dit en voeg dan de verkruimelde pancetta toe.

Verdeel dit over twee borden, leg twee stukjes pancetta op elk bord en strooi nog een restje parmezaan over het bord heen.

Eet smakelijk!

Bron: Elle eten