Oude kooktijdschriften in huis hebben is altijd handig. Bij het opruimen ging Dafne al deze tijdschriften door en vond dit recept. We hebben het ietsje eigen gemaakt door de toevoeging van chorizo en wat meer spinazie.
Ingredienten
- 2 el olijfolie
- 2 bosuitjes, in dunne ringen gesneden
- 150 g risottorijst
- 1 glas witte wijn
- 700 ml groentebouillon
- 1/2 courgette
- 3 handjes spinazie, in reepjes gesneden
- 100 g zachte geitenkaas
Bereiding
Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit het witte gedeelte van de lenteui kort. Voeg de rijst toe en bak dit op een laag vuur 1-2 minuten totdat deze glanst. Schenk dan een glas witte wijn er bij en laat dit rustig inkoken.
Voeg regelmatig bouillon toe wanneer het vocht door de risotto opgenomen is maar laat het niet droogkoken. Blijf regelmatig roeren. De risotto is in ongeveer 18-20 minuten gaar. Voeg vlak voordat de risotto gaar is de courgette toe en laat deze 2-3 minuten meekoken. Roer dan spinazie, rest van de bosui en de geitenkaas er doorheen. Wanneer de spinazie geslonken is kan het mengsel opgeschept worden.
Wij aten dit met wat gebakken chorizoworstjes. Wanneer deze gaar zijn wegleggen en op het einde van het recept in schijfjes gesneden toevoegen. Eventueel kan wat vet van de chorizoworstjes ook toegevoegd worden als smaakmaker.
Bron: Elle eten