Zoeken

Over deze recepten

Hier vind je recepten van gerechten die ik lekker vind. Maar ik heb een hele geschiedenis opgebouwd en ben in de loop van de jaren wel anders gaan kijken wat ik lekker vind. Dus oudere recepten zijn anders dan nieuwere recepten. 😊

Bavette van de barbeque met linzen en korianderdressing

Dit recept waren we direct fan van nadat we deze voor het eerste gemaakt hadden! Het zal het marineren zijn wat ik bij bavette nog niet eerder gedaan had. Dit recept is geschreven voor gebruik op de barbeque (ik heb zelf een kamado) met indirecte hitte. De gewenste kerntemperatuur is 52-56 °C afhankelijk van hoe medium (of gaar) je bavette wilt hebben. Je moet de bavette minimaal 2 uur in de marinade laten intrekken maar je kan deze ook een nachtje laten in de marinade laten intrekken. (tot nu toe heb ik de 2 uur versie gemaakt en die is al echt lekker)

Benodigheden (2-3 personen)

Marinade

  • 1 limoen (het sap)
  • 25 ml sojasaus
  • 1 el gemalen komijn
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl basterdsuiker
  • 1 el gedroogde chilivlokken
  • 500 g bavette

Dressing

  • bosje koriander
  • 1 groene chilipeper (jalapeño)
  • 1 teen knoflook
  • 1 kleine ui
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 el olijfolie

Overig

  • 200 g groene linzen (bv Le Puy of Beluga)
  • 150 g haricot verts

Bereiding

Meng de limoensap, sojasaus, komijn, olijfolie, suiker, en chilivlokken* in een schaal en voeg wat versgemalen peper en zout toe. Voeg dan de bavette (of meerdere stukken) toe en zorg er voor dat de bavette in zijn geheel bedekt is met het mengsel. Laat het minimaal 2 uur tot een dag in de koelkast intrekken.

Maak dan de korianderdressing door alle ingredienten in een kom te mengen. Voeg ook hier wat zout en versgemalen peper toe.

Ter info; de volgende stappen zijn afhankelijk van de tijd die je nodig hebt om de bavette op de gewenste gaarheid te krijgen.

Zorg dat je linzen op tijd klaar zijn dus lees de verpakking voor de bereidingswijze en wanneer deze klaar zijn kan je ze met wat olijfolie omscheppen en kort laten staan totdat je klaar met de bavette bent en je het bord kan opmaken. Dit geldt ook voor de haricot verts. Kook deze in ongeveer 3-4 minuten gaar, giet ze af en spoel ze met koud water om.

Grill de bavette op de barbeque op 200-220 °C en zorg dat de kerntemperatuur tot 52-56 graden, je zal zelf wel weten hoe je dit kan meten. Wanneer de kerntemperatuur goed is haal je de bavette van de barbeque en wikkel je deze in aluminuimfolie en laat je de bavette ongeveer 10 minuten rusten zodat alle sappen weer verdeeld worden.

Snij hierna de bavette, op de draad, in dunne plakjes. Maak je bord op zoals jij dat wilt met de linzen en bonen en leg hier de plakjes bavette op. Schep hier dan de korianderdressing over heen.

En geniet hierna van dit heerlijke recept!

* wanneer je niet zo van pittig houdt kan je eventueel wat minder chilivlokken toevoegen

Origineel recept uit Elle eten magazine