Zoeken

Over deze recepten

Hier vind je recepten van gerechten die ik lekker vind. Maar ik heb een hele geschiedenis opgebouwd en ben in de loop van de jaren wel anders gaan kijken wat ik lekker vind. Dus oudere recepten zijn anders dan nieuwere recepten. ????

Als ik een Mexicaans gerecht wil maken zoek ik meestal in buitenlandse websites, ik heb altijd het idee dat een engelstalig recept wat origineler is dan de nederlandse recepten. En zo kwam ik ook op dit recept uit.

In plaats van die chipstaco's die je in de Nederlandse schappen ziet, is dit recept met kleine tortilla's, en dat is een dikke aanrader!

Ingredienten

Voor de kip

  • 300 g kipfilet, al zal kippendijen vast ook prima kunnen
  • 1 el cajunkruiden
  • een flinke scheut barbeque saus (ik gebruikte smokey BBQ van Remia)
  • neutrale olie

Voor de salsa (deels zelfgemaakt)

  • La morena Mexican home made salsa
  • 1 grote tomaat
  • 1 witte ui
  • 1 el jalapenos op zuur
  • 125 g sour cream
  • gebakken uitjes
  • 6 kleine tortilla's

Voor de cajunkruiden

  • 4 delen uienpoeder
  • 4 delen knoflookpoeder
  • 2 delen zwarte peper
  • 1 deel thijm
  • 1 deel oregano
  • 1 deel paprikapoeder
  • 1 deel kurkumapoeder

Verwarm de oven voor op 180° (hetelucht). Kruid de kipfilet met wat zout en peper en leg deze in een hete pan. Braad ze kort aan beide kanten aan, zodat ze een bruin kleurtje krijgen. Leg de kipfilets in een ovenschaal, giet het achtergebleven bakolie over de kipfilets en sluit de schaal af met aluminiumfolie. Gaar de kip voor ongeveer 25-30 minuten in de oven.

Snij de tomaat, ui en een eetlepel jalapenos in fijne stukjes en doe deze in een schaal, voeg de salsamix hier aan toe en meng.

Voeg alle ingredienten voor de cajunmix in een kommetje en meng.

Bak de tortilla's in een droge pan op een niet te hoog vuur aan beide kanten zodat ze lichtjes kleuren.

Wanneer de kip gaar is kan je deze in een grote schaal doen en met twee vorken uit elkaar "pullen", tot mooie stukken voor in de taco. Voeg nu een eetlepel cajunkruiden toe en meng dit goed met de kip.

Schep de kip in de pan en voeg naar smaak de BBQ saus toe, een flinke scheut. Meng dit nog even 1-2 minuten.

Serveer de taco's met de salsa en sour cream en voeg naar smaak de gebakken uitjes toe.

Bron

No thoughts on “Pulled kip tacos met salsa”