Ook dit jaar was ik weer aanwezig op de Joomla!Dagen, die op vrijdag 15 april begon met de Pizza, Bugs & Fun (PBF of #pbfnl). Daar aangekomen bleek er een klein probleempje met de WiFi te zijn maar dit werd door het hotel snel verholpen door een switch in de kapel te plaatsen zodat we allemaal via de UTP kabel online konden komen.


Zelf was ik van plan om dit bij deze PBF me te richten op het vertalen van de Joomla! Documentatie, daar ligt ook nog een kleine uitdaging, in plaats van de patches te gaan testen. Zoals gewoonlijk werden er voor de PBF een aantal issues uitgezocht die de PBF organisatie graag afgehandeld ziet worden op een bord gehangen en op het einde van de PBF waren deze ook inderdaad vrijwel allemaal afgehandeld. Met zo even gezamelijk gestructureerd samenwerken kan je snel resultaat halen! En natuurlijk kan je het gehele jaar thuis of ergens anders ook gewoon verder gaan met testen of vertalen. En natuurlijk even met Elisa praten met wie ik op Twitter aan het babbelen ben.

 

jd16nlpbf

Zoals gewoonlijk werd de PBF afgesloten met het eten van een pizza waarna we ons daarna verplaatsten naar de bar voor een kop koffie, thee, of iets sterkers. Hier hebben we gezellig de rest van de avond doorgebracht. En zoals bijna elk jaar waren er een aantal personen die hun muziekinstrumenten hadden meegenomen zodat we weer een Joomla!Band in de bar hadden spelen die avond. Sommige Joomlers zochten op tijd hun kamer op en ik heb verhalen gehoord dat er een aantal het nog wat later gemaakt hebben.

Ook dit jaar was er een Performancerun bij de Joomla!Dagen gepland maar nu niet alleen op zondag maar ook op zaterdagochtend (gelukkig 'pas' om 07.30). Op de zaterdag waren we met vijf personen (Roland, Ryan, Dennis, Joris en ik) en we hadden een 2,66 km rondje om het hotel gelopen. Daarna was het even snel opfrissen, ontbijten en alweer naar de eerste keynote toe.

De eerste dag heb ik, naast de keynotes, de volgende presentaties gezien:

Tussendoor was er een goed verzorgde lunch en natuurlijk op het einde van de middag een korte borrel. Het diner was, zoals gewoonlijk, een goed verzorgde 3-gangen diner. Annemiek en Bianca hadden voor mij een stoel vrijgehouden waardoor ik tussen Søren en Henk zat. Brian was de menukaart aan het vertalen voor Eli en verbazingwekkend had hij die toch bijna helemaal goed vertaald, ik kon alleen niet zo snel de Engelse naam van parelhoen bedenken, gelukkig is er dan nog google.

De avond werd wederom, zoals gewoonlijk, in de bar afgesloten. Zelf zat ik met ElisaNielsRobertFranciscoEli en Mike aan een gezellige tafel en de avond vloog voorbij. Ik ging iets later dan gepland naar bed en wilde nog even mijn flesje water vullen en kwam daar Ryan tegen en heb hem nog even naar zijn ervaring van zijn marathon in Rome gevraagd. Uiteindelijk was het 02uur toen ik naar bed ging, en heb dit even op Twitter gedeeld met de opmerking dat ik 5 uur later weer opstond voor de Performancerun.

jd16nl

Die Performancerun was op zondag wat minder goed bezocht, we liepen daar met ons drieën (Roland, Thierry en ik). En wie was daar om ons aan te moedigen> Brian natuurlijk! Dat zorgde er wel voor dat we vlot op gang gingen. Gezien ik zaterdag, waarschijnlijk door de stoelen, weer wat last van mijn hamstring had gekregen heb ik net als Roland één rondje gelopen maar Thierry ging nog voor een tweede.

Bij de keynotes ben ik ook achterin de zaal gaan staan kijken zodat ik wat minder zou zitten die dag. Terwijl ik een koffie nog aan het halen was Sander al met de aankondigingen e.d. begonnen en toen ik de zaal inliep kreeg ik meteen al van verschillende kanten te horen dat hij mijn nachtelijke tweet over 5 uurtjes slapen en daarna hardlopen had gebruikt.

De presentaties die ik zondag bezocht heb zijn:

  • Wie, wat, waar in Joomla 4 (Algemeen)
  • Joomla Best Practices (Gemiddeld)
  • Component Creator tips and tricks (Gevorderd)
  • Discussie JUG's (Algemeen)

Bij het laatste presentatieslot ben ik koffie gaan drinken in plaats van een presentatie te bezoeken, ik had het nodig en de presentaties waren voor mij minder interessant. Tijdens de koffie kwam ik Eli nog tegen en werd ik nog door hem getipt dat hij mij in zijn komende keynote had vermeld, ik moest even denken aan de avond daarvoor dat we samen in de bar de avond hadden doorgebracht en vroeg of ik me nu zorgen moest gaan maken maar uiteindelijk bleek het een foto te zijn terwijl ik met Anne aan het praten was.

Zo vloog ook de zondag voorbij, de afsluitende borrel heb ik even gebruikt om voor de nieuwe joomlacommunity website overleg te hebben en daarna was het weer op naar huis. Al met al was het weer een meer dan geslaagd weekend en heb ik meteen al zin in #jd17nl!

No thoughts on “Joomla!Dagen 2016”