Op het forum van joomlacommunity.eu is er een topic geweest over onmisbare extensies. Nu ben ik zelf ook altijd wel nieuwsgierig naar extensies die je helpen het werk van/voor je website makkelijker te maken. Hier volgt dus een overzicht van de genoemde extensies, mis je er eentje dan kan je die of hier als comment doorgeven of op het forum in dit topic

Formulieren

Fields Attach
 gratis 
Met Fields Attach kan je allerlei velden toevoegen aan een artikel of categorie. Voorbeelden zijn: Input / Textarea / Select / Image / Gallery Image / File / Checkbox / Date / Radio Button / Youtube Video en nog meer.

My Content & WorkFlow 
 betaald 
De standaard content in Joomla wordt aangevuld tot echte content management. Je kan op de frontend artikelen bewerken, publiceren, depubliceren of goedkeuren.

Content

Joomla Content Editor (JCE) 
 gratis 
Een configurable WYSIWYG editor voor Joomla met veel instellingsmogelijkheden gebaseerd op TinyMCE. Voor vele Joomla-gebruikers is deze extensie een must have.

Menu's

NoNumber Add To Menu 
 gratis   betaald 
Met Add to Menu kan je vanuit je adminstrator pagina (artikel of categorie) een menu link voor de betreffende pagina aanmaken.

Modules

NoNumber Advanced Module Manager 
 gratis   betaald 
Met Advanced Module Manager krijg je vele instellingopties voor je modules er bij. Je kan ze afhankelijk maken van o.a. datum, gebruikersgroep, taal, template, besturingssysteem of browser.

Veiligheid

Akeeba backup 
 gratis   betaald 
Makkelijk backups maken of websites verplaatsen naar andere locaties. Keuze in te mappen en databasetabellen toevoegen of uitsluiten. 

Admin tools
 gratis   betaald 

De gratis versie kan o.a. bestands- en mappenrechten rechtzetten, databaseprefix wijzigen. De betaalde versie bevat ook o.a. een sterke firewall. Aanrader!

Alter Articles 
 betaald 

Breid de standaardfunctionaliteit van de artikelen uit met uitgebreide maps, gallery, bijlages en gerelateerde artikelen.

SilverAdmin 
 betaald 

Met SilverAdmin kan je op je website modules, menus en artikelen aanpassen zonder in de backend in te hoeven loggen. Ook geeft het een handig menu aan de zijkant van je website.

Nonumber Cache Cleaner 
 gratis   betaald 

Wanneer je een artikel bewerkt wil je graag je wijzigingen meteen in je frontend kunnen zien zonder dat je de cache telkens moet wissen. Met Cache Cleaner kan je makkelijk en snel de cache met een link in de admin wissen.

AutoArchive 
 gratis 

De content kan na een bepaalde datum verwijderd, gedepubliceerd, gearchiveerd of naar een andere categorie verplaatst worden. Met name dat laatste is handig en niet binnen Joomla zelf op te lossen zonder weer in te loggen en dat handmatig te doen.

 

No thoughts on “Joomla extensies die de moeite waard zijn”