Sinds 20 januari heeft Joomla een nieuwe dienst, op joomla.com kan je nu gratis een gehoste website op basis van Joomla bouwen. Deze dienst wordt aangeboden in samenwerking met Siteground webhosting die voor de hele serverstructuur zorgt waar alle Joomla sites op zullen gaan draaien. Het is ook mogelijk om via demo.joomla.org een 90 dagen test website te registreren, deze wordt ook door Siteground gehost.

 

De verschillen tussen deze twee diensten is dat bij de 90 dagen versie je zelf het beheer hebt, je kan zelf je extensies & templates kiezen en installeren terwijl bij de joomla.com versie je een vast subdomein krijgt en houdt maar dat je hierbij maar een voorgeselecteerd aantal extensies & templates kan gebruiken wel worden updates automatisch geïnstalleerd. Beide diensten bieden de mogelijkheid aan om over te stappen naar een eigen domein met eigen hosting. 

Een ander alternatief om met Joomla kennis te maken is via Byte. Deze biedt een demo aan die bestaat uit een voorgeïnstalleerde volledige Joomla installatie inclusief 3 maanden gratis hosting van Byte. Deze Joomla installatie kun je vervolgens zelf personaliseren en gebruiken om jouw eigen Joomla site te bouwen.

Zo zijn er dus meerdere mogelijkheden met hun eigen voor- en nadelen. Wat wel mooi is dat het nu een stuk laagdrempeliger wordt om te beginnen met Joomla! Wil je de vertaling van de officiele aankondiging lezen dan kan dat op Joomlacommunity.eu

No thoughts on “Gratis Joomla uitproberen”