In oktober 2015 kwam Google met AMP (Accelerated Mobile Pages) waarmee ze graag lichtere pagina's willen verzorgen die op mobiele apparaten getoond worden. Veel pagina's zijn nu nog niet geoptimaliseerd voor die apparaten met als gevolg dat er veel data heen en weer verstuurd wordt die in principe niet nodig hoeft te zijn.

Wat is dan AMP?

AMP HTML is eigenlijk gewoon HTML maar dan met restricties om betrouwbare prestaties te verkrijgen en wat extra extensies om rich content te kunnen verzorgen. De AMP JS library zorgt voor een snelle rendering van de AMP HTML pagina's. Eigenlijk wordt de webversie uitgekleed van alle onnodige elementen met minimaal gebruik van resources. Ook biedt Google de mogelijkheid om ook van hun CDN gebruik te maken.

Waarom is dit nu belangrijk?

Google zal nu ook de AMP-resultaten tonen bij zoekopdrachten, dus websites met een AMP-versie zullen naar verwachting beter gaan scoren bij het zoeken naar informatie.

Hoe kan ik makkelijk Google AMP op mijn Joomla! website krijgen?

Inmiddels heeft Weeblr (bekend van o.a. sh404SEF) een extensie gemaakt die er voor zorgt dat er van jouw content AMP-versies komen. Er is een community- en een betaalde versie beschikbaar waarbij de grootste verschillen zijn:

AMP-analytics ondersteuning voor Google Analytics

K2-ondersteuning

Social share ondersteuning

Klik hier voor alle verschillen 

Beide versies bieden ondersteuning voor zowel wbAMP artikelen Joomla! Er zijn instellingen mogelijk. Je kan ook nog wat custom CSS styling toepassen via de plugin. Al met al kan je via deze plugin makkelijk en snel AMP-pagina's aan je website laten toevoegen.

Links:

https://www.ampproject.org/docs/support/faqs.html

https://www.ampproject.org/docs/get_started/about-amp.html

https://weeblr.com/joomla-accelerated-mobile-pages/wbamp

 

No thoughts on “Joomla! en Google AMP”