Ingrediënten (2 personen)
1 friszure appel
1 dl appelsap
1 el suiker
1 el mosterd
versgemalen zwarte peper
zout
(afbak/verse) stokbrood
1 el citroensap
1 dl olijfolie
40 g veldsla
100 g serranoham
Voorbereiding
Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de schilde appels in kleine blokjes. Breng de appelstukjes met het appelsap en de suiker in een steelpan aan de kook. Draai dan het vuur laag en laat het ongeveer 10 minuten sudderen tot de appel zacht is. Roer dan de moster er doorheen (naar eigen smaak) en laat het nog ongeveer 5 minuten inkoken. Pureer daarna het mengsel en laat het afkoelen. Breng daarna de appelmoes op smaak met zout en peper
Bereiding
Verwarm de ovengrill voor. Snij acht dikke sneden van het afbakbrood. Klop daarna de dressing van citroensap, 1,5 el olie en zout en peper naar smaak. Schep dan de veldsla door de dressing. Roer de rest van de olie en een halve eetlepel grof gemalen peper door elkaar. Schuif de sneden brood onder de grill en rooster ze in ongeveer 2 minuten goudbruin. Halveer dan de sneetjes, leg ze op een serveerschaal en besprenkel ze met peperolie. Beleg ze daarna met de ham en schep de appelmoes erop, garneer het met toefjes veldsla.