Pizza's vind (bijna) iedereen natuurlijk lekker, maar flammkuchen zijn eigenlijk nog veel lekkerder! Dit is een recept voor de klassieke flammkuchen met spekjes en ui. Heb je geen zin om zelf deeg te maken dan kan je in de supermarkt gewoon kant-en-klare flammkuchendeeg kopen.
Deeg
- 350 g (spelt)bloem
- 5 g gist
- 7 g zout
- 210 ml lauwwarm water
- Scheutje olijfolie
Topping
- 200 gr crème fraîche
- 125 gr zure room
- 125 gr spekreepjes
- 2 uien
Bereiding
Doe de bloem in de kom en voeg het gist en het zout los van elkaar toe (dus niet mengen van tevoren). Voeg daarna het water en een scheutje olijfolie toe. Kneed er in 10 minuten een soepel deeg van. Het deeg is klaar als dit licht plakkerig en elastisch aanvoelt. Je moet het als een kauwgombal uitelkaar kunnen trekken.
Laat het deeg afgedekt, een uurtje rijzen, op een warme plek en verwarm de oven alvast voor op 250 graden.
Rol het deeg heel dun uit op een vel bakpapier. Zelf zie ik ze altijd als rechthoekige vormen maar je kan er een vorm naar je eigen idee van maken.
Meng de crème fraîche met de zure room en verdeel dit over de bodem. Snij de uien in halve ringen en verdeel deze samen met de spekreepjes over de bodem. Breng het naar eigen smaak met peper en zout.
Bak de dan Flammkuchen in 8 – 10 minuten af.
Bereidingstijd: ca. 25 minuten, 60 minuten wachttijd