Zoeken

Over deze recepten

Hier vind je recepten van gerechten die ik lekker vind. Maar ik heb een hele geschiedenis opgebouwd en ben in de loop van de jaren wel anders gaan kijken wat ik lekker vind. Dus oudere recepten zijn anders dan nieuwere recepten. ????

Zelf mosterd maken? Het is in ieder geval wel erg makkelijk! Let op, we hebben het zelf nog niet geproefd omdat hij nu op smaak aan het komen is. Hans

Ingrediënten

100 g mosterdzaad
200 ml witte wijnazijn
1 tl kurkuma
50 g rietsuiker
peper en zout

Giet het mosterdzaad met de azijn in een keukenmachine, voeg de specerijen en de suiker toe.

Draai voor ongeveer 6 minuten of totdat de mosterd bijna glad is. Wil je de mosterd nog gladder hebben dan laat je de keukenmachine nog wat langer draaien.

Schep de mosterd in een pot en draai de deksel er op. Zet deze tot gebruik in de koelkast. De mosterd wordt mettertijd lekkerder.

Tip: er zijn genoeg variaties mogelijk zoals de geroosterde mosterdzaadjes gebruiken, wat nootmuskaat of kruidnagel gebruiken. Of met karwijzaad, knoflook of chilipepers. In plaats van suiker kan je ook honing gebruiken.

No thoughts on “Mosterd maken, basisrecept”