Mijn privéblog vooral over trailrunning, recepten en Joomla

varalogoBinnenkort gaan we een bezoekje brengen studio Cé in Almere. Dafne had ons opgegeven om een uitzending van "Mooi weer de Leeuw" bij te wonen, hartstikke mooi natuurlijk. De VARA had Dafne opgebeld om te bevestigen dat we kaartjes konden kopen, maar dan wel alleen in combinatie met een ondersteunend lidmaatschap van de VARA voor een jaar. Dit lidmaatschap is natuurlijk tot wederopzegging dus binnenkort zullen we deze dan ook alvast even opzeggen.

Achteraf begon ik toch wat bedenkingen te hebben met deze manier van nieuwe leden binnenbrengen. Dat een show van Paul de Leeuw €12,50 kost, daar heb ik geen problemen mee. Zeker als een show populair is en er meer mensen de uitzending willen bijwonen dan dat er plaats is kan er een mooie entree gevraagd worden. Maar om nu ook bezoekers vrijwillig verplicht ondersteund lid te laten worden om bij een uitzending aanwezig te kunnen zijn is toch apart. Goed, als je principieel bent kan je natuurlijk zeggen; "dan maar niet". Maar ik vermoed dat het gros van de mensen, net als wij, het gewoon maar accepteren.


Net zo frappant vond ik het bericht dat het ondersteunend lidmaatschap van de nieuwe omroep Wakker Nederland verrekend wordt met het lidmaatschap van het dagblad de Telegraaf. Eis is dat de nieuwe omroep onafhankelijk moet zijn dus in principe heeft de omroep dan geen banden meer met de Telegraaf. Krijgen we dan binnenkort ook de aanbeiding dat het ondersteunend lidmaatschap van de nieuwe omroep van Peter Jan Rens verrekend wordt als je tien zakjes snoep van Haribo koopt?

No thoughts on “Mooi weer de leeuw”