- Details
- Hans
- Hoofdgerechten
- 7683
Ingrediënten (2 pers)
- 300 g verse spinazie
- 1 st kipfilet
- 1 pak verse pasta (Albert Heijn, of 250 g)
- 1 beker creme fraiche
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 2 teentjes knoflook
- peper en zout
- olie of boter
Werkwijze Kook de pasta in water met zout en een beetje olie. Snij de kipfilet in stukjes en kruid deze met peper, zout en oregano. Bak de kipfilet met wat boter of olie. Pers de teentjes knoflook er boven uit en bak deze even mee. Haal alles nu uit de pan en bewaar dit apart.
Bak nu de spinazie totdat deze helemaal geslonken is, giet eventueel het vocht af, en voeg dan de kipfilet weer toe. Roer de creme fraiche er door heen en meng dit. Eventueel nog op smaak brengen met peper en zout.
- Details
- Super User
- Nieuws
- 5696
Door een overlijden zijn we onlangs in bezit gekomen van oude negatieven, hele oude negatieven. Wat we kunnen zien komen ze uit de vroege jaren vijftig. Deze negatieven zijn vrijwel allemaal los met een formaat van 6x9cm, best groot dus. We hebben er een aantal tegen de lamp aan bekeken en ik heb even een paar gefotografeerd om de negatief positief te krijgen. Hieronder is het resultaat te zien;
originele dia bewerkt resultaat

Je ziet de lijnen van de lamp natuurlijk er doorheen maar het is toch humor te zien hoe je met een simpele bewerking weer een foto tevoorschijn kan krijgen.
- Details
- Hans
- Nieuws
- 5921
Afgelopen donderdag zijn we samen naar het optreden van Emiliana Torrini in Tivoli Utrecht geweest. Eerder op de dag had ik al naar de muziekstijl van het voorprogramma (Lay Low) geluisterd en besloten dat het verstandig was om daar niet bij aanwezig te zijn. Nadat ik Dafne overgehaald had zijn we met de trein richting Utrecht gegaan en in plaats van rechtstreeks naar Tivolo te gaan zijn we even een (wit)biertje gaan pakken op een terras en nadat we die rustig opgedronken hadden en genoeg bijna botsingen tussen fietsers en voetgangers hadden gezien zijn we rustig naar Tivoli gewandeld waar we nog net anderhalf nummer van Law Low hebben gezien.
Ik kan zeggen dat we inderdaad er goed aan hebben gedaan om die te skippen. na even wachten begon Emiliana Torrini lekker op tijd en de sfeer zat er meteen goed in. Emiliana is een wat aparte dame op het podium die bij elk nieuw nummer een kort verhaaltje verteld over bijvoorbeeld het ontstaan van het nummer. Af en toe kwamen er verhaaltjes voorbij waar toch wel wat humor in zat en soms was het gewoon geinig om te horen hoe ze tot een nummer gekomen is.
De muziek zelf was goed verzorgd voor mijn niet professionele oren dan, de zang was ook goed. Ik heb van het optreden genoten op een enkel rustig akoestisch nummer na waar het publiek zo hard aan het praten was dat het gewoon het nummer dat Emiliana verstoorde. Dat was eigenlijk ook het enige minpunt aan het concert, dus je kan rustig naar een optreden van Emiliana Torrini als je de singles leuk vindt.
- Details
- Super User
- Nieuws
- 5155

Maar voordat je twee stappen van het aanrecht weg bent schrik je toch even. Toevallig keek je wat omlaag en je zag daar wat op de grond... Wat blijkt, er was pad het huis binnen gekomen. Ik hoop dat het eerder die dag gebeurd is, ook al zijn de achterdeuren nauwelijks open geweest. Goed, ik was toch even van stuk gebracht door onze ongenodigde gast. Natuurlijk heb ik deze pad naar vrijheid geleid, oftewel, ik heb hem buiten gezet en daarna heb ik hem niet meer gezien. Maar eerst heb ik natuurlijk een paar foto's gemaakt, slechte overigens, maar goed.
- Details
- Super User
- Nieuws
- 5949

- Details
- Super User
- Nieuws
- 7045
Binnenkort gaan we een bezoekje brengen studio Cé in Almere. Dafne had ons opgegeven om een uitzending van "Mooi weer de Leeuw" bij te wonen, hartstikke mooi natuurlijk. De VARA had Dafne opgebeld om te bevestigen dat we kaartjes konden kopen, maar dan wel alleen in combinatie met een ondersteunend lidmaatschap van de VARA voor een jaar. Dit lidmaatschap is natuurlijk tot wederopzegging dus binnenkort zullen we deze dan ook alvast even opzeggen.
Achteraf begon ik toch wat bedenkingen te hebben met deze manier van nieuwe leden binnenbrengen. Dat een show van Paul de Leeuw €12,50 kost, daar heb ik geen problemen mee. Zeker als een show populair is en er meer mensen de uitzending willen bijwonen dan dat er plaats is kan er een mooie entree gevraagd worden. Maar om nu ook bezoekers vrijwillig verplicht ondersteund lid te laten worden om bij een uitzending aanwezig te kunnen zijn is toch apart. Goed, als je principieel bent kan je natuurlijk zeggen; "dan maar niet". Maar ik vermoed dat het gros van de mensen, net als wij, het gewoon maar accepteren.
- Details
- Super User
- Nieuws
- 5612
Zal het toeval zijn of niet? Maar sinds onze verhuizing van Zwolle naar Arnhem lijkt het alsof het weer hier wat meer in extremen zit. Het kan van het voorjaar tot het najaar gewoon tropisch warm zijn. Ook lijkt het alsof het hier in Arnhem vaker stortregent. Echt niet normaal hoe hard het soms regent tegenwoordig, gepaard met stevige rukwinden vliegt het hier door de wijk heen, vaak ook nog met onweer.
Terwijl ik dit typ gaat het buiten ook weer flink te keer, de donder is niet uit de lucht te krijgen en het flitsconcert die er bij hoort zou 's nachts de straten bijna continue kunnen verlichten. Maar één voordeel is er wel aan die hoosbui van nu, ik hoef nu de tuin niet meer water te geven.
- Details
- Hans
- Hoofdgerechten
- 7123
Ingrediënten (2 personen)
- 225 gram aardappelschijfjes
- 1/2 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 eetlepel verse, fijngesneden dille
- 2 stukken zalmfilet
- 2 preien, in ringen gesneden.
- 1 kleine rode ui, in fijne ringen gesneden
- 50 ml visbouillon (tablet)
Bereiding
Verwarm de oven (hete lucht) voor op 200°C. Prik een paar gaatjes in de verpakking van de aardappelschijfjes en verwarm deze 5 minuten op 700 watt in de magnetron. Verdeel daarna de aardappelschijfjes over het midden van vier ruime stukken bakpapier of aluminiumfolie (minimaal 30x30 cm, aluminiumfolie eerst invetten met een eetlepel olie) en strooi er wat zout en peper over. Meng de olie met de mosterd en de dille en voeg zout en peper naar smaak toe. Wrijf de stukken zalm rondom in met het mosterdmengsel en leg ze op de aardappelschijfjes. Verdeel de prei en de rode ui erover en schenk de bouillon eroverheen.
Vouw de pakketjes rond de vis omhoog dicht, bind ze met paktouw vast. Zorg dat de pakjes goed vastzitten zodat er geen stoom kan ontsnappen.
Leg de pakketjes op de bakplaat en schijf deze inde oven. Laat de zalmpakketjes in 20 minuten gaar worden.
- Details
- Super User
- Nieuws
- 5439
Vandaag klinkt er in ons huis regelmatig een huilende baby, dit vooral voor en na het voeden. Hoe dit komt? Nou, wij zijn vandaag de oppas van ons nichtje. Haar vader en moeder zijn allebei op een vrijgezellenfeest van een vriend en vriendin en aangezien de familie morgen op bezoek komt voor onze verjaardagen en dit in de buurt is is ons nichtje vanochtend (vroeg) hier "bezorgd".
Natuurlijk ga je leuk dingen doen als je bezoek krijgt dus we zijn met ons nichtje de stad in geweest, lekker lopend. We moesten toch even langs de bibliotheek en een paar kleine dingen kopen en zo ging dit prima. Ze is in die twee uur hardstikke rustig geweest, lekker aan het slapen, soms de oogjes even open om daarna weer in dromenland terug te keren.
Vooralsnog geen problemen dus, en dat wil ik graag zo houden.
- Details
- Hans
- Recepten
- 6393
Ingrediënten (4 personen)
1 el olijfolie
3 sjalotjes
1 teentje knoflook
200 groene olijven zonder pit
1 tuinkruiden bouillonblokje
1 el basilicum paste
250 g mascarpone
100 ml sherry
Bereiding
Pel de sjaltojes en knoflook en snijd ze fijn en giet de olijven af (ontpit als het nodig is). Los het bouillonblokje op in 1 liter kokend water. Verhit in een soeppan de sjalotjes en de knoflook. Voeg de olijven en de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Neem de pan van het vuur en roer de basilicum paste en de mascarpone door de soep. Pureer de soep met een staafmixer en roer tot slot de sherry er doorheen.


