- Details
- Super User
- Hoofdgerechten
- 4201
Ingrediënten (2 personen)
400 g misome
1 ui
100 g blauwschimmelkaas
3 gedroogde tomaatjes op olie
½ theel. tijm
olijfolie
- Details
- Super User
- Hoofdgerechten
- 3629
Ingrediënten
2 el olijfolie
5 plakjes deeg voor hartige taart (pak 450 g diepvries), ontdooid
500 g aardappelen, geschild
600 g witlof
1 ui, gesnipperd
3 eieren, losgeklopt
1 beker slagroom (250 ml)
1 pakje gerookt ontbijtspek (125 g)
- Details
- Super User
- Hoofdgerechten
- 4208
Ingrediënten (4 personen)
2 grote aubergines
650 g rijpe tomaten, gepeld en fijngehakt
1 tl fijne kristalsuiker
1 bol mozzarella
2 ui
4 tenen knoflook
4 el pijnboompitten
een paar chilivlokken
4 el fijngesneden basilicum
4 el olijfolie
zout en versgemalen zwarte peper
- Details
- Super User
- Hoofdgerechten
- 4955
Ingrediënten
Sofregit
2 uien
1 teentje knoflook
4 tomaten
100 ml olijfolie
zout
Catalaanse kipstoof
½ citroen
200 g schorseneren
2 pastinaken
2 stuks kipfilet
Picada
olie
3 el blanke amandelen
0,5 bosje peterselie
1 teentje knoflook
1 el blanke hazelnoten
1 el pimentón (zoet paprikapoeder)
- Details
- Super User
- Hoofdgerechten
- 3637
Ingrediënten
1 grote aubergine
2 courgettes
450 ml gekruide tomatensaus (met basilicum)
2 tenen knoflook
2 bollen buffelmozzarella, in dunne plakjes
1 zakje rucola
1 rode ui, in halve ringen
1 el balsamicoazijn
6 el olijfolie
3 - 4 el geraspte Parmezaanse kaas
- Details
- Super User
- Hoofdgerechten
- 5517
Ingrediënten
1 koolrabi
1 knolvenkel
2 el kappertjes
sap van een halve citroen
- Details
- Super User
- Recepten
- 4326
Ingrediënten
150 g ricotta
100 g zongedroogde tomaten
3 eetlepels kappertjes, afgespoeld
½ teentje knoflook, geperst
1 eetlepel versgeperst citroensap
1 klein bosje verse peterselie, gehakt
- Details
- Super User
- Hoofdgerechten
- 3504
Ingrediënten
1 ui
5 el boter
2 rode bieten (ca. 250 g, gekookt)
1 ei
50 g verse roomkaas
500 g vers pasta deeg
1 bosje tijm
100 g walnoten
- Details
- Super User
- Hoofdgerechten
- 4188
Ingrediënten
150 gram winterpostelein, goed gewassen en gedroogd in een slacentrifuge of theedoek
150 gram kastanjechampignons
150 gram oesterzwammen
1 teentje knoflook
3 el olijfolie
4 el crème fraîche of zure room of dikke volle yoghurt
4 takjes peterselie
2 takjes verse tijm, of munt of oregano of een mix van deze kruiden
peper en zout
paprikapoeder
- Details
- Super User
- Hoofdgerechten
- 3860
Ingrediënten
1 ui, gesnipperd
500 g prei, groen en wit in stukjes van 1 cm
350 g bleekselderij, in stukjes
300 g risottorijst (pak 500 g)
250 g Bettine geitenkaas honing 45+, verkruimeld
3 takjes peterselie, groen fijngesneden
1 zakje walnoten (50 g), grof gehakt
2 el olijfolie
Bereiding
Breng 550 ml water aan de kook. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui glazig. Voeg de prei en de bleekselderij toe en roerbak 3 min. Roer de risottorijst erdoor en roerbak weer 3 min. Schenk 1/3 van het kokende water erbij en laat al roerend door de rijst opnemen. Schenk de rest van het water erbij. Laat de rijst met de deksel op de pan op het laagste vuur in 15 min. al het water opnemen en gaar worden. Roer af en toe.
Schep de geitenkaas, de peterselie en de walnoten door de risotto en breng op smaak met peper en zout. Serveer direct.