Misome is familie van de paksoi en kan rauw gegeten worden in een salade of bv. gebruikt worden bij het roerbakken. Hans

Ingrediënten (2 personen)

400 g misome
1 ui
100 g blauwschimmelkaas
3 gedroogde tomaatjes op olie
½ theel. tijm
olijfolie

Een snelle hartige taart met witlof. Makkelijk en lekker!Hans

Ingrediënten

2 el olijfolie
5 plakjes deeg voor hartige taart (pak 450 g diepvries), ontdooid
500 g aardappelen, geschild
600 g witlof
1 ui, gesnipperd
3 eieren, losgeklopt
1 beker slagroom (250 ml)
1 pakje gerookt ontbijtspek (125 g)

Dit recept is natuurlijk het lekkerst met verse basilicum!! Hans

Ingrediënten (4 personen)

2 grote aubergines
650 g rijpe tomaten, gepeld en fijngehakt
1 tl fijne kristalsuiker
1 bol mozzarella
2 ui
4 tenen knoflook
4 el pijnboompitten
een paar chilivlokken
4 el fijngesneden basilicum
4 el olijfolie
zout en versgemalen zwarte peper

Kip op een andere manier, het is even wat werk (al valt dat ook wel mee) maar het resultaat is er dan ook naar.Hans

Ingrediënten
Sofregit

2 uien
1 teentje knoflook
4 tomaten
100 ml olijfolie
zout

Catalaanse kipstoof

½ citroen
200 g schorseneren
2 pastinaken
2 stuks kipfilet

Picada

olie
3 el blanke amandelen
0,5 bosje peterselie
1 teentje knoflook
1 el blanke hazelnoten
1 el pimentón (zoet paprikapoeder)

Parmigiana, hier in huis hebben we liefhebbers! Hans

Ingrediënten

1 grote aubergine
2 courgettes
450 ml gekruide tomatensaus (met basilicum)
2 tenen knoflook
2 bollen buffelmozzarella, in dunne plakjes
1 zakje rucola
1 rode ui, in halve ringen
1 el balsamicoazijn
6 el olijfolie
3 - 4 el geraspte Parmezaanse kaas

Wij hadden nog wat kappertjes van onze vakantie meegenomen, die smaakten hier heerlijk bij.Hans

Ingrediënten
1 koolrabi
1 knolvenkel
2 el kappertjes
sap van een halve citroen

Een heerlijke en wat stevige tapenade, al na één keer maken een klassieker! Hans

Ingrediënten

150 g ricotta
100 g zongedroogde tomaten
3 eetlepels kappertjes, afgespoeld
½ teentje knoflook, geperst
1 eetlepel versgeperst citroensap
1 klein bosje verse peterselie, gehakt

Het kost wat tijd maar is erg verrassend en ook erg lekker, rode bieten zoals je niet vaak zal eten.Hans

Ingrediënten
1 ui
5 el boter
2 rode bieten (ca. 250 g, gekookt)
1 ei
50 g verse roomkaas
500 g vers pasta deeg
1 bosje tijm
100 g walnoten

Een snelle hartige taart met witlof. Makkelijk en lekker!Hans

Ingrediënten

150 gram winterpostelein, goed gewassen en gedroogd in een slacentrifuge of theedoek
150 gram kastanjechampignons
150 gram oesterzwammen
1 teentje knoflook
3 el olijfolie
4 el crème fraîche of zure room of dikke volle yoghurt
4 takjes peterselie
2 takjes verse tijm, of munt of oregano of een mix van deze kruiden
peper en zout
paprikapoeder

Ingrediënten
1 ui, gesnipperd
500 g prei, groen en wit in stukjes van 1 cm
350 g bleekselderij, in stukjes
300 g risottorijst (pak 500 g)
250 g Bettine geitenkaas honing 45+, verkruimeld
3 takjes peterselie, groen fijngesneden
1 zakje walnoten (50 g), grof gehakt
2 el olijfolie

Bereiding
Breng 550 ml water aan de kook. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui glazig. Voeg de prei en de bleekselderij toe en roerbak 3 min. Roer de risottorijst erdoor en roerbak weer 3 min. Schenk 1/3 van het kokende water erbij en laat al roerend door de rijst opnemen. Schenk de rest van het water erbij. Laat de rijst met de deksel op de pan op het laagste vuur in 15 min. al het water opnemen en gaar worden. Roer af en toe.

Schep de geitenkaas, de peterselie en de walnoten door de risotto en breng op smaak met peper en zout. Serveer direct.