Een heerlijk recept, gevulde kipfilet is altijd heerlijk, vooral parmaham.

Ingrediënten (2 personen)
2 kipfilets
1 bolletje buffelmozarella, in plakjes
4 plakken parmaham
2 el olijfolie
1 takje rozemarijn
zout, peper

Bereiding
Snijd de kipfilet horizontaal in maar snijd deze niet door. Bestrooi de opengeklapte kipfilet met wat peper en zout en beleg deze met de plakjes mozarella. Vouw dan de kipfilet dicht en pak deze in met 2 plakjes parmaham.

Bak de kipfilet in een pan, elke kant ongeveer 3 minuten. Leg deze daarna in een ovenschaal en leg de rozemarijn er tussen/op. Gaar de kipfilet af in de oven op 190°C in ongeveer 15-20 minuten.

De broccoli met biefreepjes is makkelijk te maken en de sojasaus smaakt er heerlijk bij.

Ingrediënten
100 gram zilvervliesrijst
150 gram biefstuk, in reepjes
1 teentje knoflook
1 rode peper
1/2 theelepel gemalen komijn (djintan)
2 cm verse gember, geraspt
1 ruime eetlepel japanse sojasaus
350 gram broccoliroosjes
1 eetlepels olie

Bereiding
Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook de broccoliroosjes 3 minuten voor. Meng de knoflook, rode peper, komijn, gember, sojasaus en de biefreepjes. Verhit de olie in een wok en rierbak de biefstukreepjes, voeg daarna de broccoli toe. Doe de zilvervliesrijst in twee ruime kommen en voeg daarna het broccolie/biefstukreepjesmengsel erop.

filodeegtaart

Geitenkaas doet het hier altijd goed, dit recept is ons goed bevallen.

Ingrediënten (4 personen)
1 pakje filodeeg
400 g courgette
200 g ricotta
100 g geitenkaas
100 g geraspte parmezaan
50 g boter
1 ui
1 el olie
4 eieren
½ bosje munt
zout en peper
sateprikker

Bereiding
Laat het filodeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 150°C (hete lucht). Snijd de courgette fijn. Pel en snipper de ui en bak deze daarna met de courgette ca. 10 minuten in de olie op een laag vuur. Breng op smaak met zout en peper en laat het afkoelen.

Meng de ricotta met de geitenkaas, de parmezaan en de eieren. Hak de munt fijn en voeg deze toe aan het mengsel. Roer dan de courgette er doorheen en breng op smaak met zout en peper.

Smelt de boter. Bekleed een ingevette vorm met een laagje filodeeg. Zorg dat het deeg ongeveer 5 cm over de rand van de vorm hangt. Smeer dit in met boter en leg er dan weer een filodeeglaagje er op en besmeer deze ook met boter. Blijf dit doen totdat het filodeeg op is en schep dan het kaasmengsel er in. Vouw het filodeeg naar binnen en bak de taart ongeveer 40 minten in de oven. Je kan controleren of het gaar is door er met de sateprikker er in te prikken, als deze er droog uitkomt is het gaar.

Ingrediënten voor twee personen
5 vleestomaten
1/2 komkommer
1 dl groentebouillon
60 g vermicelli
zout
klein bosje peterselie
100 g tomatenpuree
versgemalen peper
suiker
paprikapoeder
100 g créme fraiche

Bereidingswijze
Spoel de tomaten af en snijd ze kruislings in. Dompel ze dan voor enkele minuten in kokend water, schrik ze daarna af onder koud stromend water en trek de velletjes eraf en snijd de steelaanzet eraf. Schil de komkommer en snijd hem in plakken van 3cm dik, snijd daarna ze in blokjes.

Verhit de bouillon in een pan en kook de tomaten en de blokjes komkommer er voor 15 minuten in. Breng in een andere pan water met zout aan de kook, strooi de vermicellli erin en kook hem beetgaar. Spoel het bosje peterselie af en schud deze af en hak het fijn. Pureer de tomaten en de komkommer in een roerzeef, roer daarna de tomatenpuree er door.

Breng het mengsel op smaak met zout, peper, zuiker en paprikapoeder, roer daarna de peterselie, de créme fraiche en de vermicelli er door. Doe als garnerning wat créme fraiche en peterselie over de soep (in de kom/bord)