garmin305De Garmin Forerunner 305 is dus sinds januari 2010 in mijn bezit als vervanger van de Polar RS200sd. Het verschil met footpod en GPS merk je eigenlijk niet. Ja, op je schoen heb je niet meer zo'n geval zitten dus met veters strikken merk je wel dat je weer je hele schoen kan strak trekken maar dat is het eigenlijk wel. Maar eigenlijk merk je het verschil wel, en ik zal vertellen waarom.

Een verschil met het gebruik is dat in plaats van niet vergeten je footpod aan te zetten dat je nu niet moet vergeten je horloge op tijd aan te zetten. Het vinden van een sateliet-signaal zit tussen de 15 seconden en 2 minuten. Echt peil is er niet op te trekken maar bij een training vind ik het gewoon handig om voordat ik de sporthal binnen ga al een signaal te hebben zodat wanneer we weer naar buiten gaan met de groep ik alleen maar op start hoef te drukken.

Maar waar het grootste verschil in zit is... is de napret... Napret? Ja! Napret. Als ik weer thuis ben dan lees ik mijn horloge uit in Training Center (programma van Garmin) en SportTracks (freeware programma) en in SportTracks maar ik een export (gpx-bestand) die ik dan weer inlees in afstandmeten.nl. In afstandmeten zit ook een mogelijkheid om routes te bewerken, oooh zo handig als je dus vergeten bent om je GPS-horloge op tijd aan te zetten. Wink

In SportTracks en afstandmeten.nl houd ik mijn hardlopen maar ook mijn/onze wandelingen bij. En via een RSS-feed op afstandmeten.nl zie je hier aan de rechterbovenzijde ook linkjes naar mijn vijf laatst toegevoegde afstanden in hardlopen of wandelen.

Wat ik kan zeggen na een maandje gebruik van de Garmin Forerunner 305 is dat hij me goed bevalt. De hartslagband zit net zo lekker als die van de Polar, niet dus... Maar voor de rest is het een heerlijk hardloophorloge. Hij is inderdaad wat aan de grote kant maar dat merk je alleen tijdens de eerste loop en dan nog eens in de eerste minuten is mijn ervaring. Je krijgt er de mogelijkheid voor meerdere schermen met specifieke informatie voor terug, tot vier gegevens per scherm. Zo heb ik mijn hartslag, snelheid, totale afstand en gemiddelde snelheid op mijn eerste scherm staan omdat ik die informatie graag wil zien bij het hardlopen.

Er zal waarschijnlijk nog wel een berichtje komen over SportTracks en afstandmeten.nl vandaar dat ik daar verder niet over alle mogelijkheden heb verteld.{jcomments on}

No thoughts on “Ervaring Garmin Forerunner 305 na een maand”