garmin305Zoals hiernaast al te zien is heb ik een nieuw horloge gekocht, een hardloophorloge met GPS om specifiek te zijn. Het probleem met mijn oude horloge was dat deze met enige regelmaat geen verbinding met de voetpod (=snelheidsmeter) kon vinden en als dat vier keer tijdens een training gebeurd dan is dat het naast irritant is het ook nog eens gaten geeft in de gelopen afstand. Ook kreeg ik dan vaak een vreemde maximum snelheid want kom op, ik kan toch echt niet 28,4 kilometer per uur hardlopen. Surprised


Na mijn laatste hardlooptraining van het jaar 2009 (31 december dus) gaf mijn horloge ook nog eens aan dat de batterij bijna op was. Nu is het vervangen van een batterij niet duur en zo gepiept maar ik zag het in dit geval toch het als reden om uiteindelijk na twee jaar dubben nu maar eens een hardloophorloge te nemen die met GPS kan werken.
{jcomments on}
Het voordeel van zo lang wachten (het is toch zonde van het geld want die oude "doet het nog steeds") is dat de prijs inmiddels al ongeveer met de helft is afgenomen dus eigenlijk is het nu een "koopje". Op internet had ik al gezien dat deze in Beuningen heel goedkoop was te vinden dus ik pakte op 4 januari mooi de auto, gleed de wijk uit (het is hier lekker glad) en tufte naar Beuningen toe en heb ik de Garmin Forerunner 305 gekocht.

Allereerst heb ik een test gedaan door met het horloge naar de supermarkt te gaan om zo te zien of alles werkte. Op die manier wist ik in ieder geval dat tijdens de training er geen probleem zou komen. Tijdens de training ging alles goed en ik moet zeggen dat bij het begin van de training ik dit grote horloge nog voelde zitten, dit tijdens de training al niet meer opviel.

Zo'n luxe horloge heeft natuurlijk allerlei mogelijkheden. Het display kan verschillende schermen laten zien en die op schermen kan je ook nog instellen welke en hoeveel gegevens je wil zien. Nu hoef ik een boel niet te zien en heb ik twee schermen ingesteld met de volgende gegevens:

Scherminstellingen Garmin Forerunner 305

Scherm 1 Scherm 2
1. Tijd 1. Hartslag
2. Snelheid 2. Maximum snelheid
3. Afstand 3. Calorieën
4. Gemiddelde snelheid

Bij de Garmin wordt ook nog het eigen programma "Training Center" op CD meegeleverd. Maar na installeren geeft deze een foutmelding en doet gewoon niks. Tips van Garmin zijn, verwijder het programma volgens de uninstall en start daarna regedit.exe om een aantal sleutels van Garmin in het registry te verwijderen en probeer het opnieuw. Maar wat een knuppels daar dat de gemiddelde PC-gebruiker het registry in moet.Foot in mouth

Slim als ik zelf ben heb ik gewoon de laatste versie van de website toen maar gedownload en die doet het gewoon goed. Spijtig genoeg is het programma weinig bijzonder. Ik was al op de hoogte van Sport Tracks, een gratis programma voor GPS-devices, en heb deze daarna geïnstalleerd. Nu kan dit programma wel veel meer dan die van Garmin maar echt mooi vormgegeven is het programma ook weer niet. Het zal vast een kwestie van wennen zijn vermoed ik. Gelukkig zijn er ook websites waar je een exportbestand kan laten inlezen en zo op een plattegrond kan laten weergeven. Ik heb me bij mapmyrun.com en afstandmeten.nl geregistreerd en vooral die laatste bevalt me wel. Het enige puntje waar ik nog mee zit is het verplaatsen van het beginpunt van de route maar dat doet niks af van deze website. Ik heb ook meteen voor de geregistreerde gebruikers van HBiT op de homepage boven in het midden mijn laatste toevoegingen op afstandmeten.nl laten weergeven. Zo kan je dus altijd zijn waar ik voor het laatst heb getraind.

No thoughts on “Nieuw speelgoed”