Zondag 19 november was het weer zover. Een jaar na de vorige editie gingen we weer van start bij de zevenheuvelenloop. Dit jaar was het allemaal wat lekkerder geregeld voor ons. Dit komt omdat één van de lopers bij de loopgroep bij de Hogeschool Arnhem-Nijmegen werkt waardoor we daar ons konden omkleden en douchen. Ook was er na de loop soep en broodjes geregeld. Erg netjes dus. Maar goed, eerst het hardlopen. Het was regenachtig die ochtend en met die regen reden we naar Nijmegen toe. Na het omkleden heeft Dafne nog geregeld dat ze bij mij in het vak kon starten. Dat scheelt haar toch weer een kwartiertje wachten ofzo. Toen gingen we op pad richting de start. Eventjes warmlopen tussen de druppels door zeg maar... Het wachten viel allemaal wel mee en we konden snel ook starten. Inmiddels was het alweer droog geworden.

Ik had een cap opgedaan tegen de regen maar aangezien het droog was en mijn hoofd lekker warm werd heb ik die maar een kilometer of 14 in mijn hand meegenomen... Die doen we dus niet weer op... Na een kilometer of 2-3 heb ik ook mijn jasje uitgedaan. Ik had die met opzet aangedaan zodat ik het voor de start en vlak daarna niet te koud zou hebben.

Qua drukte was het vergelijkbaar als vorig jaar, maar ik moet zeggen dat wanneer ik in "moest" halen dat het makkelijk dan vorig jaar was, ondanks dat de langzamere lopers niet links aanhielden. Ook ging het stukje heuvelaf weer net zo snel als vorig jaar. Ik heb daar weer een heel stuk 21 km/h gelopen!!!

Na de twaalf kilometer kreeg ik alleen het seintje van mijn benen dat de energie een beetje op was. Maar met enige overredingskracht heb ik ze kunnen overtuigen dat de finish niet zover meer was. Het geluk daarbij was dat die laatste kilometers voor een groot deel lichtelijk omlaag loopt waardoor je dus ook makkelijker loopt. Uiteindelijk was mijn tijd wel langzamer dan die van vorig jaar. Ik had toen 1.12.28 en ik ben nu in 1.13.46 gefinished. Maar goed, ik heb de laatste tijd ook niet zo intensief als vorig jaar getrained dus het mag...

Hieronder een stukje uit de mail die we van de zevenheuvelenorganisatie kregen over de tijd:

Gestart om 13:17:33 uur
5 km gepasseerd om 13:43:04 uur = 25:31 minuten netto
(25:31 minuten voor de eerste 5km)

10 km gepasseerd om 14:07:11 uur = 49:38 minuten netto
(24:37 minuten voor de tweede 5km)

Finish gepasseerd om 14:31:18 uur = 1:13:46 minuten netto
(24:08 minuten voor de derde 5km)!


Oh ja, wat de tijd van Dafne was??? Waarschijnlijk kan je dat beter aan haar vragen, of even snel op de website van de organisatie kijken...

No thoughts on “Zevenheuvelen 2006”