Omdat onze plannen voor de komende winter een trailmarathon en een 60 kilometer trail bevatten leek het Dafne verstandig om met enige regelmaat aan een trail deel te nemen. Zo kwamen we voor 4 november uit bij de AlphenseBergenTrail, bij Alphen Noord-Brabant. Nadat we ons startnummer hadden opgehaald was het even wachten totdat onze wave (de laatste voor de 25km lopers) van start mocht. Er was dus nog tijd voor een kop koffie en een toiletbezoek. Dat toiletbezoek was wel gedenkwaardig want voor het eerst stond er een rij bij de mannen en niet bij de vrouwen.

AlphenseBergenTrail? Maar wanneer komen die bergen dan?.

Hans van der Meer

Na de start bleef ik even bij Dafne hardlopen, mijn plan was tot ongeveer de helft van de trail bij haar te blijven en dan mijn eigen tempo op te gaan zoeken. Zo konden we samen nog genieten van deze nieuwe uitzichten maar ook vooral het zoeken naar de pijlen voor alle afslagen. Er waren namelijk nogal wat pijlen en dus ook afslagen.
Zo kwamen we aan bij de eerste drankpost op ruim acht kilometer en omdat Dafne nog even de bosjes in wilde duiken ging ik wat eerder dan ik had gedacht alleen verder. Het is heerlijk lopen daar, leuke smalle paden (single tracks) en diverse uitzichten. Soms wat heide, soms wat gras maar meestal bos.

Langzaamaan kwam ik ook bij de lopers die voor me zat uit. Ik had mijn tempo alweer iets verlaagd want om nu op 05.15 door te gaan lopen tot de finish 15km verderop leek me ook iets te veel van het goede. Snel kwam de tweede verzorgingspost al in zicht, even mijn water bijvullen, een bekertje bouillon drinken en met een klein handje winegums ging ik weer op pad. Iets verder op het parkoers miste de dame voor me een pijl om af te slaan, dus ik riep haar dat en niet lang daarna liepen we samen verder.

Uiteindelijk hebben we ook samen de trail uitgelopen, ze liep vrijwel mijn tempo en zo was het ook gezellig. Ineens waren we ook weer op bekend gebied want de laatste kilometers waren gelijk aan de laatste kilometers, maar dan natuurlijk in omgekeerde richting. Zo snelden we met ons tweeën naar de finish en met met een brutotijd van 2.36 uur voor 25 kilometer was ik wel tevreden. Het doel was deze trail als training te gebruiken en niet als wedstrijd.

Strava Strava-link or it didn't happen

No thoughts on “2018 AlphenseBergenTrail”