Sinds ergens in 2016 ben ik mijn blik gaan richten op het hardlopen in de natuur. Natuurlijk loop ik al jaren in de natuur en sinds we in Arnhem wonen lopen we natuurlijk regelmatig op de Veluwe. Maar zoals gezegd, sinds 2016 ben ik meer kilometers in de natuur gaan maken en ben ik ook in plaats van wegwedstrijden langzaamaan mee gaan doen aan trailwedstrijden.

Als je wat vaker in de regio aan het trainen bent dan wil je ook wel eens weer nieuwe stukjes natuur ontdekken. Er zijn natuurlijk NS wandeltochten die je prima hardlopend kan doen. Ook zijn er specifieke trailversies daarvan gemaakt zoals die van het station Dieren naar Arnhem. Deze volgt een eigen route waarbij je via GPX-bestanden kan navigeren.

Natuurmonumenten heeft op hun terreinen ook vaak wandelroutes uitgezet. Je loopt dan door prachtige diverse landschappen. De routes die ik ken zijn niet erg lang maar prima voor een normale training en misschien dat er combinatiemogelijkheden zijn.

Ook zijn er klompenpaden, viade website en app kan je zien waar deze routes zijn. Veelal zijn ze relatief kort voor ons maar er zitten een paar combinatiemogelijkheden en een enkele langere die in onze duurlooptrainingen passen.

Klompenpaden

Op klompenpaden.nl vindt u de mooiste wandelroutes over boerenland in de provincies Utrecht en Gelderland.

Website

NS Wandeltochten

Een NS-tocht is een tocht van station naar station. Je kunt kiezen voor verschillende afstanden, "wandelingen" door het bos, de stad, langs het strand of door de duinen.

Website

Mudsweatrails routes

Trailroutes gemaakt door/voor Mudsweattrails. Soms van station naar station, maar ook andere tochten.

Website

Natuurmonumenten

Op de terreinen van natuurmonumenten zijn ook routes uitgezet. En als je hier regelmatig van geniet, denk er eens over na om lid te worden.

Website

No thoughts on “Trailrunning - routes ontdekken”