Het jaar 2020 zal niet de geschiedenis in gaan als een positief jaar vanwege de COVID19 pandemie. Maar als er voor ons wel iets positiefs uitgekomen is is dat we echt heel veel plezier hebben beleefd aan het hardlopen. Waar wij onder andere van genoten hebben is de Waypointchallenge en deze wordt door Viking Adventure Sports georganiseerd. Het idee is als volgt, er zijn 250 locaties in Nederland vastgelegd waar je naar toe moet hardlopen. Op elke locatie is een voorwerp of omgeving waar je een foto moet maken, je zal zelf op de foto moeten staan of jouw gekozen mascotte voor deze Waypointchallenge om aan te kunnen tonen dat jij daar echt bent geweest.

Zo hebben Dafne en ik in een groot gedeelte van Nederland routes gelopen, op zoek naar de locaties en daar ter plekke foto's maken. Uiteindelijk zijn we in 2020 geëindigd met 222 gevonden waypoints, niet slecht toch? Er zijn vier personen die de 250 hebben volbracht dus we vinden zelf dat we het goed hebben gedaan en we hebben zoveel leuke plekjes in Nederland hardlopend ontdekken van Drenthe tot Limburg tot Zeeland.

In november 2020 gaat de nieuwe Waypointchallenge van start. Was de vorige editie gratis, deze keer kost het 25 euro per deelnemer en je krijgt zeven maanden de tijd om alle waypoints te vinden. Wij vinden die 25 euro geen geld voor de plezier die wij in ieder geval de vorige editie met het hardlopen van deze challenge.

No thoughts on “De Waypointchallenge”