In navolging op een paar andere hardlopers die ik Lange Afstands Wandelpaden (vaak afgekort als LAW) heb zien hardlopen kwamen Dafne en ik met het idee om dit ook een keer te gaan doen. We zagen Lydia in een paar maanden het Pieterpad in etappes lopen of Gerben die dit gewoon in één lange ultra deed.

Het Pieterpad stond alleen niet bovenaan ons lijstje. Er zijn namelijk meerdere Lange Afstands Wandelpaden in Nederland en op wandelen.net hebben we even een aantal daarvan bekeken welke ons het meeste aansprak. En dan toch allebei op de zelfde uitkomen.

Ik heb een complete route in GPX-bestand gevonden en ook de verschillende etappes in afzonderlijke bestanden. Nu is het even beoordelen welke afstanden we willen gaan hardlopen. Kiezen we er voor om de etappes te lopen zoals die uitgesplitst zijn of gaan we zelf onze dagafstanden bepalen. Keuzes, keuzes, keuzes...

Maar 2020 heeft mij veel andere trainingen gegeven. Ik heb kennis gemaakt met de Waypointchallenge. 250 plekjes in Nederland waar je langs moest hardlopen en van het onderwerp ter plaatse een selfie mee moest maken. Daardoor zijn we gaan hardlopen bij Schoorl of in Zeeland, plekken die ik zelf niet zo snel uit zou kiezen om te gaan hardlopen.

Of de Great Virtual Run Across Tennessee, waar we ongeveer minimaal 1020 kilometer moesten hardlopen in vier maanden tijd. De afstand in die periode is meer dan ik ooit gelopen had maar ik ben er zonder kleerscheuren uit gekomen en sterker nog, het smaakte naar meer!

Maar nu eerst onze Lange Afstands Wandelpad gaan hardlopen. Welke? Later meer.

No thoughts on “Hardlopen in 2020 - weer een nieuwe uitdaging”