Het hardlopen in het COVID-19 tijdperk kan in Nederland gelukkig doorgaan. Maar omdat er geen wedstrijden kunnen plaatsvinden worden er door vele personen hier virtuele wedstrijden voor bedacht. Je kan dan in je eigen omgeving (of elders) meedoen. Bij vele van deze wedstrijden heb ik nu niet echt direct behoefte om eraan mee te doen, ik loop gewoon lekker mijn trainingen in de natuur en daar haal ik al genoeg voldoening uit. Toch doe ik inmiddels mee aan een virtuele hardloopwedstrijd! Dafne kwam namelijk langs met The Great Virtual Race Across Tennessee.

Misschien ken je de naam Gary “Lazarus Lake” Cantrell, dit is de man achter de Barkley Marathons. Omdat alle races geannuleerd werden heeft hij met een vriend in een nachtje brainstormen deze virtuele race bedacht.

Het doel is om 1000 kilometer hard te lopen, grofweg de afstand van de staat Tennessee van het zuidwesten naar het noordoosten, tussen 1 mei en 31 augustus. Maar het is ook toegestaan om te wandelen, dus is ons reserveplan mochten we het toch niet helemaal redden.

Het komt neer op ongeveer 8,4 kilometer per dag hardlopen of omgerekend 250 kilometer per maand. Een jaartotaal zou dan op 3000 kilometer neerkomen terwijl ik mijn grootste afstand ooit in 2019 heb gelopen en dat was “maar” 2370 kilometer. Het komt er dus op neer dat ik wat meer moet hardlopen dan ik normaal doe, maar over drie maanden moet dat best te doen zijn.

Zelf heb ik een dagoverzicht in Excel gemaakt van 1 mei tot en met 31 augustus met de gemiddelde totaalafstand wat ik op die dag zou gelopen moeten hebben. Hierin noteer ik ook al mijn gelopen afstanden en dan kan je makkelijk zien of je op schema ligt of niet. Als ik meer gelopen heb dan wat nodig is worden de totaal kilometers groen, heb ik te weinig tot dan toe gelopen dan worden ze rood weergegeven.

Op dit moment, 11 mei, sta ik 19 kilometer in de plus. Als ik dit zo vol kan houden dan moet het helemaal goed komen! Overigens betaal je wel om met deze virtuele race mee te kunnen doen. Je krijgt hiervoor een t-shirt en als je het haalt een medaille of buckle. Ik ben erg benieuwd hoe die er uit komen te zien!

No thoughts on “The great virtual race across tennessee 1000k”