COVID-19. De hele wereld is op dit moment in de ban van dit type Corona-virus. Op dit moment wordt er aangeraden om sociale contacten te vermijden, regelmatig handen te wassen, bij verkoudheidsklachten thuis te blijven etcetera. Het is serieus en het virus zal in de toekomst blijven.

Zelf heb ik de mogelijkheid gekregen om thuis te gaan werken en omdat ik in Brabant werk waar het virus zich het meeste manifesteerde heb ik daar gebruik van gemaakt. Het scheelt vooral reistijd en het gemak om snel op de werkplek te kunnen beginnen.

Als fanatieke hardloper en natuurliefhebber kom ik graag buiten en ook in deze tijden probeer ik dat vol te houden. Symptonen van COVID-19 heb ik niet en ik probeer niet te gaan waar ik weet dat ik veel mensen tegen zal komen. Dit lukt niet echt bij een bezoek aan de supermarkt maar ik ga op tijden waarvan ik weet dat het er redelijk stil is. Sterker nog, de laatste keer waren er maar een handje vol anderen boodschappen aan het doen.

Op dit moment lukt dat het nog goed, met hardlopen in de natuur is het niet zo moeilijk om mensen te ontwijken. Gewoon een route uitzetten waar het niet zo logisch is dat er veel anderen zullen zijn. Zodoende limiteren we het contant met anderen en op dit moment is dit allemaal nog toegestaan. Wat opvalt is dat bij een stukje hardlopen in het bos wij (Dafne en ik) achter elkaar gaan hardlopen bij tegenliggers maar dat deze wandelaars over het algemeen geen stukje ruimte gunnen. Die anderhalve meter afstand houden zit er niet in bij mensen.

Zelf verwacht ik dat er binnenkort meer beperkende maatregelen genomen gaan worden. Op dit moment kunnen we nog hardlopen en daar van genieten zolang we aan de voorzorgsmaatregelen houden. Sporten is goed en gezond maar er wordt aangeraden dat we niet te intensief trainen. Alle energie die besteed wordt in het herstel van de inspanning kan beter behouden worden voor het geval dat we met het COVID-19 virus besmet worden. En de kans dat dit gaat gebeuren is aannemelijk.

No thoughts on “COVID-19, Corona en hardlopen”