Het gebeurt niet vaak dat mijn wekker op zondag om 06.15 gaat en vaak heeft het met hardlopen of vakantie te maken. Deze keer ging de wekker zo vroeg vanwege het hardlopen, er stond namelijk de Drielandenpunt trail van sportevents.be in de agenda en die is zoals je aan voelt komen in zuid-Limburg. Een kleine autorit stond er dus eerst aan te komen.

In februari waren we ook al voor deze trail in zuid-Limburg. Sterker nog, we waren er toen al op zaterdag en hadden een overnachting in Epen om daar vanuit snel bij de start in Vaals te kunnen komen maar toen werd de wedstrijd verboden door de gemeente vanwege storm Dennis.

Vandaag kwam om zeven uur kwam onze meerijder Michiel aan, met ons drieën gaan we vandaag de 28 kilometer lopen. Na wat heen en weer geloop van mij om de laatste spullen in de tas te gooien konden we op weg voor de rit van 1.45 uur. Daar aangekomen ging de startnummers ophalen lekker snel, ik herkende meteen Fanny bij het uitgiftepunt van onze trailvakantie vorig jaar maar die was druk bezig. Wij gingen snel het restaurant in voor een kop koffie en een toiletbezoekje voordat we naar onze auto liepen om ons in het om te kleden in onze wedstrijdkleding.

We stonden bij de start te wachten toen Michiel ineens zei dat volgens hem de wedstrijd al was geweest. We hadden niks gehoord, een speaker of een knal maar het klopte wel. Bij de startlijn stond een dranghek overdwars en daar moesten wij langs zodat we met één persoon tegelijk konden vertrekken en snel bleek al waarom want na 100 meter werd het al singletrack. Daar kan je geen groep trailers op af sturen natuurlijk. En toeng gingen we los. In het begin liepen Michiel en ik lekker bij elkaar, heuvelop ging hij wat sneller en ik maakte mijn achterstand weer goed in de afdalingen.

Het was heerlijk weer en die korte broek en shirtje waren prima, ondanks de wind. Zeer regelmatig kwamen we op het parkoers wat kleine uitdagingen tegen in de vorm van glibberige ondergrond. Vaak gepaard met aflopend terrein naar de zijkant toe en is het dus uitkijken waar je precies je voeten neerzet voordat je een glijder maakt. Ook waren er veel modderpoelen waar je wel tot je enkels in kon zakken. Maar dat heeft juist zijn charme op een trail! Zelf heb ik twee glijders gemaakt. De eerste wist ik dat het ging gebeuren want bij het afzetten zag ik al dat mijn landing problematisch zou gaan worden maar ik kon prima blijven staan en doorlopen. De tweede keer gleed ik gewoon op zij, niks aan de hand.

Zo kwamen we aan bij de eerste verzorgingspost waar we even een stuk rijstevlaai namen en wat gedronken hebben. Precies op het punt dat we weer op pad wilden gaan werd ik aangetikt. Bleek het Tamara te zijn die ik ook weer op onze trailvakantie had leren kennen. Beide waren een weekje aan het trailen geweest met altijdsporten.nl. We hadden daar al een prima klik en Michiel zag het al aankomen en ging lekker weer op pad en ik liep al kletsend met Tamara verder.

De tijd ging echt snel daarna, even 9 maanden bijkletsen ging lekker snel en ons tempo lag mooi dicht bij elkaar met als mooi pluspunt dat Tamara ook wel lekker vlot kan afdalen. Zo liepen we door de modderpoelen en de modderige weilanden heen, vieze schoenen horen er bij natuurlijk en een beetje over bomen heen klimmen in plaats van aan de zijkanten er langslopen. Zo doen wij dat!

En dan was daar ineens de finish waarvan wij wisten dat die zou komen. Het was nog even afscheid nemen (tot een volgende trail!) en ik ging daarna snel even naar de inschrijvingstand wat inmiddels een verzorgingspost was om bij te kletsen met Fanny van de trailvakantie om daarna met Michiel snel bij de auto wat droogs en warms aan te trekken om daarna weer snel naar de finish terug om Dafne binnen te halen. En zo eindigde een mooie wedstrijd (die ik als training heb gelopen). We waren nog mooi voor de regen binnen en konden weer aan de weg terug beginnen. Deze smaakt wel naar meer en hopelijk hebben ze dan een nog grotere afstand in de planning want die 28 kilometer bleek op mijn horloge "maar" ruim 25 kilometer te zijn.

Een paar foto's: https://photos.app.goo.gl/Ka7AZ8Nt3Xb1ktC77

No thoughts on “Drielandenpunt trail 2020”