Een nieuw jaar, met nieuwe uitdagingen. In 2020 werd in eerste instantie al mijn uitdagingen geannuleerd maar daarna kwamen er nieuwe zoals de Great Virtual Run Across Tennessee en de Waypoint Challenge. Op dit moment doen Dafne en ik overigens weer mee aan de huidige versie van de Waypoint Challenge.

Maar daarnaast komen er af en toe andere uitdagingen op ons pad. In dit geval ging RunForestRun de High5 organiseren. Als je daar aan meedoet krijg je vijf routes in GPX-formaat die je kan lopen. Deze vijf routes kan je in L, XL en XXL formaat hardlopen. Wij hebben ons op gegeven voor de XXL formaat waardoor we afstanden gaan lopen tussen de 42 en 45 kilometer. Niet iets voor elke weekend voor ons, maar wel lekker om zo in een paar maanden mee te pakken.

Inmiddels hebben we onze eerste tocht achter de rug, bij de Drents Friese Wold. Dat is een prachtig gebied! Het ging niet vanzelf voor mij deze dag. De eerste 35 kilometer waren nog goed te doen maar daarna werd ik toch wel vermoeid. En aangezien Dafne en ik op 29 kilometer ons eigen tempo waren gaan lopen had ik wat tijd over om gewoon tussendoor lekker even te gaan wandelen en te genieten van de omgeving. Dus gaf ik mijzelf om de zoveel tijd even een wandelpauze en at ik meteen wat.

Uiteindelijk kwam ik 2 km voor het einde bij een weiland uit met runderen er in. En als je voorbij de runderen kwam zag je ineens een mooie plas water voor je. Het weiland was daar ondergelopen en er omheen lopen was niet een optie. Dus werd het tijd om de voetjes weer lekker nat te laten worden. Het was genieten want om even ergens door heen te waden vind ik altijd stiekem best lekker.

Toen belde Dafne ineens, hoe ze verder moest want ze stond bij een plas water. Ik moest even lachen van binnen want natuurlijk moest ze er dwars doorheen! Ik keerde om want ze was niet zo heel veel achter me. En zo zijn we samen met natte voeten richting de auto terug gelopen. De eerste RFRHigh5 kwamen we zo met wat pijn en moeite door en we konden gaan genieten van een patatje van de zaak die vlakbij ons parkeerplekje stond voordat we weer naar huis reden.

Nu hebben we de Dwingelderveld, Drentsche AA, Bethemerberg en Holtinger veld om van te kunnen genieten.

No thoughts on “2021 en nieuwe uitdagingen deel 1”