Overzicht route ultratrail Lakelandtrail

Al mijn snode plannen in het jaar 2021 had ik in april 2021 al afgeschreven toen ik redelijk geblesseerd raakte aan mijn voet, geen ultratrail van 55km op vakantie bijvoorbeeld. De pees onder mijn hak had ik zoveel last van dat zelfs wandelen in het begin pijnlijk was, hardlopen was toen zeker geen optie. Al met al gok ik dat ik in 2021 ongeveer 5 maanden hardloopkilometers gemist heb, het was mijn jaar gewoon niet. Maar het is nu 2022, mijn laatste blessure is goed op weg om te verdwijnen en stiekem staat er al een tijdje een uitdaging in de agenda qua hardlopen.

Een echte ultratrail lopen

Het plan is namelijk om een 100 kilometer te gaan hardlopen! Ooit pre-COVID hadden Dafne en ik het plan om in het Lake District aan een 55 kilometer ultratrail deel te nemen, die is inmiddels al twee keer doorgeschoven omdat we Engeland niet in konden komen ten tijde van de race (eerste keer lockdown, tweede keer een onmogelijke 10 dagen quarantaine). En toen we het eventjes geleden het er over hadden kwamen we er op uit dat we misschien daar gewoon onze eerste 100 kilometer moeten gaan hardlopen.

Hoe gaan we ons voorbereiden?

Gelukkig konden we onze inschrijving (weer) aanpassen, al moesten we natuurlijk nog wel even bijbetalen. Maar nu onze inschrijving op de 100 kilometer is geregeld moeten we ook stil gaan staan hoe we dit klusje willen gaan klaren. Een 100 kilometer, een lijst met verplichte spullen die je mee moet hebben en er zitten ook nog eens 3200 hoogtemeters in wat ruim twee keer zo veel is als we ooit in één tocht gelopen hebben. Het wordt dus voorbereiden, onze conditie met hardlopen moet natuurlijk worden uitgebreid maar ook onze uitrusting moet uitgebreid of aangepast worden.

Laten we nu alvast maar beginnen

De komende periode begint het hardlopen, de afstanden die ik ga lopen moeten langer worden. En ik moet echt wat oefeningen gaan doen, want ook al hebben we 23 uur de tijd om te finishen... Ik wil wel lachend over de streep komen en niet strompelend! Gelukkig lijkt mijn voetblessure nu vrijwel voorbij dus het opbouwen van de afstand kan beginnen! Laat die ultratrail maar komen!

Een boodschappenlijstje

Voor deze uitdaging is er wel een boodschappenlijstje want:

  • niet alles wat we hebben is 100% geschikt om een afstand van 100 kilometer hard te lopen
  • er zal ook nog wat gekocht moeten worden wat we nog niet in ons bezit hebben
  • en ik wil zelf nog wat nieuw speelgoed hebben om in voorbereiding en tijdens de wedstrijd te kunnen gebruiken

Mijn bedoeling is dat ik in de komende periode tot aan de ultratrail meerdere blogs ga schrijven over mijn voorbereiding. Dus, hopelijk kom je snel weer terug voor een update in deze uitdaging!

No thoughts on “Mijn grootste hardloopdoel voor 2022”