Voor een aantal jaar nu zou ik de Joomla World Conference of JandBeyond willen bezoeken. Maar omdat mijn Joomla werk alleen maar vrijwillig is en ik dus geen inkomsten uit Joomla heb en een trip als dit gewoon ook (best wat) geld kost heb ik altijd gekozen om niet te gaan.

Maar sinds december 2016 ben ik lid van het Joomla Social Media Team en chat ik veel met mijn mede teamleden dus nu vond ik het dit jaar de moeite waard om een ticket voor de Joomla World Conference in Rome te kopen.

Dus daar was ik, Rome. Nadat ik in het hotel aangekomen was kwam ik wat Nederlanders tegen die al eerder aanwezig waren en ontmoette ik ook Rowan (één van de organisatie). Aangezien het in Nederland al etenstijd was heb ik mijn spullen op de kamer gebracht en kwam ik in de lobby Peter Martin tegen. Samen zijn we ergens in een woonwijk in een klein pitoresk restaurantje gaan eten. Heerlijk!

Op donderdag was ik uitgenodigd voor de Marketing Sprint, het Social Media Team valt onder Marketing dus het klinkt logisch. De sprint was in ieder geval goed om mee te maken, naast de leden van het marketing te ontmoeten is er best wel veel besproken en had ik genoeg genoteerd aan ideeën bijvoorbeeld. De dag eindigde met de officiele start van het JWC met een welkomsfeest. Er was een restaurant afgehuurd waar we naar toe werden gebracht en daar was er een lopend buffet en drank beschikbaar. Hier kwam ik bekenden tegen maar heb ik ook weer nieuwe mensen ontmoet, die ik vaak al online ken. Eigenlijk was de enige die ik niet herkende Nicky, ik liep gewoon voor de tweede keer langs haar heen toen ze mij aansprak. Nogmaals sorry!

Vrijdag begon de dag met #jRunning, samen met Roland. Het stond niet op de agenda maar zo kon meteen even de hardloopmogelijkheden voor de komende dagen verkend worden. Spijtig genoeg verstapte ik me door een klein gat in het asfalt en verstuikte ik mijn enkel erg genoeg om er last van te krijgen. Dus ik heb zelf vrijdag en zaterdag maar overgeslagen, maar zondag was het goed genoeg om het weer te proberen. Als was het maar om met Anibal en Carlos samen hard te lopen, die #Joomlers met wie ik mee in de #jRunning challenge strijdt.

Tijdens de conferentie heb ik de key notes gezien van bekende personen uit de online industrie, al moet ik eerlijk zeggen, ik kende ze nog niet. Misschien dat jullie ze wel kennen. Dus er was Vitaly FriedmanKevinjohn Gallagher and Bruce Lawson.

Onder andere de volgende presentatie heb ik gezien:

En toen was het alweer zondag op het einde van de middag, de conferentie was voorbij. Tijd afscheid te nemen en om mensen een fijne vlucht terug te wensen. Ik had me alleen niet gerealiseerd dat ik nog geen plannen had gemaakt voor het avondeten dus ging ik naar de business lounge op de bovenste verdieping (heerlijk om daar toegang tot te hebben) om een wijntje te drinken, maar toen ik daar aankwam zag ik de hele ruimte vol staan met #Joomlers. Die avond ging snel voorbij, goede gesprekken met "oude" en nieuwe bekenden uit de community. En voor de rest, wat in Rome gebeurt, blijft in Rome...

 

Fotoalbum van de organisatie

No thoughts on “Mijn eerste Joomla World Conference”