Dit recept hebben we gevonden toen we in onze wekelijkse groentetas twee venkels hadden en we iets nieuws er mee wilden doen. Na de eerste keer proberen waren we direct verkocht, dit is echt een heerlijk recept!
- Recept voor 4 porties
- Bereidingstijd: 25 minuten
Benodigdheden
- 250 ml groentebouillon
- 250 ml water
- 2 appels
- 1 grote wortel
- 1 ui
- halve venkel
- 1 laurierblaadje
- takje verse tijm
- snufje zout en peper
Bereidingswijze
Snipper de ui, schil en snijd de appel in stukjes, schrap de wortel en snij deze in stukjes en snij ook de venkel in stukjes.
Giet een scheutje olie in een pan en fruit de ui even aan. Voeg vervolgens de groentebouillon, water, appel, wortel, venkel, laurier, tijm, zout en peper toe. Laat het geheel circa 20 minuten pruttelen.
Verwijder na 20 minuten het laurierblaadje en maal de soep fijn in een blender of met een staafmixer