Zoeken

Over deze recepten

Hier vind je recepten van gerechten die ik lekker vind. Maar ik heb een hele geschiedenis opgebouwd en ben in de loop van de jaren wel anders gaan kijken wat ik lekker vind. Dus oudere recepten zijn anders dan nieuwere recepten. 😊

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 

Ingrediënten voor twee personen
5 vleestomaten
1/2 komkommer
1 dl groentebouillon
60 g vermicelli
zout
klein bosje peterselie
100 g tomatenpuree
versgemalen peper
suiker
paprikapoeder
100 g créme fraiche

Bereidingswijze
Spoel de tomaten af en snijd ze kruislings in. Dompel ze dan voor enkele minuten in kokend water, schrik ze daarna af onder koud stromend water en trek de velletjes eraf en snijd de steelaanzet eraf. Schil de komkommer en snijd hem in plakken van 3cm dik, snijd daarna ze in blokjes.

Verhit de bouillon in een pan en kook de tomaten en de blokjes komkommer er voor 15 minuten in. Breng in een andere pan water met zout aan de kook, strooi de vermicellli erin en kook hem beetgaar. Spoel het bosje peterselie af en schud deze af en hak het fijn. Pureer de tomaten en de komkommer in een roerzeef, roer daarna de tomatenpuree er door.

Breng het mengsel op smaak met zout, peper, zuiker en paprikapoeder, roer daarna de peterselie, de créme fraiche en de vermicelli er door. Doe als garnerning wat créme fraiche en peterselie over de soep (in de kom/bord)

No thoughts on “Romige tomatensoep”