Omgekeerde appeltaart

omgekeerde taartEen heerlijke variatie op de welbekende appeltaart. Wij waren verrast door het gebruik van yoghurt maar het resultaat mag er zijn!

Ingrediënten:

2 appels
175 g basterdsuiker
2 losgeklopte eieren
125 g magere yoghurt
125 ml zonnebloemolie
fijngeraspte schil van 1 limoen
175 g bloem
1½ tl bakpoeder
30 g geraspte kokos
2 el poedersuiker, gezeefd

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ronde (diameter 20 cm) of vierkante (18x18 cm) springvorm in en bedek de bodem met bakpapier.
2. Schil de appels en snijd deze in dunne schijfjes. Verdeel de schijfjes over de bodem van de ingevette bakvorm.
3. Meng de basterdsuiker, eieren, yoghurt, olie en limoenschil in een grote kom tot een zachte, smeuïge massa. Zeef de bloem en bakpoeder erover en voeg de kokos toe, schep dit erdoor.
4. Schep het deeg in de bakvorm op de schijfjes appel, en strijk het glad. Bak de biscuit in 50 minuten goudbruin en stevig. Eventueel na 30 minuten afdekken met folie als hij te bruin wordt.
5. Laat de biscuit circa 15 minuten in de bakvorm afkoelen en laat het dan op een rooster met de appel naar boven uit de bakvorm glijden. Verwijder het bakpapier en bestrooi de taart met poedersuiker. Nog 3-4 minuten onder een voorverwarmde, hete grill zetten tot de suiker gesmolten en goudbruin is. Laat afkoelen op het rooster.
6. Serveer de taart. Mocht er wat overblijven dan kunt u dat in keukenfolie inpakken en 2-3 dagen in de koelkast bewaren.

}