Pompoenscones

pumpkinsconeIngrediënten
450 g bloem
120 g pompoen
7 el suiker
1 el bakpoeder
6 el koude boter
1 ei
1½ el volle room
2½ el melk
½ tl zout
½ gemalen kaneel
½ tl gemalen nootmuskaat
¼ tl gemalen kruidnagel
¼ tl gemalen gember

Glazuur
225 g poedersuiker
2 el volle melk

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een bakplaat in of leg er bakpapier op.

Meng de bloem, suiker, bakpoeder, zout en kruiden in een grote mengkom en mix de boter (in blokjes gesneden) met de droge ingrediënten, je kan dit met een mixer doen, tot het mengsel kruimelig is en er geen brokjes boter meer in zitten. Meng in een een aparte mengkom de pompoen, melk, room en het ei.

Doe de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten; niet roeren maar langzaam omvouwen. Vorm het deeg tot een bal. Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkvlak tot een 2,5 cm dikke rechthoek. Neem een mes om het deeg in drie gelijke porties te snijden. Snijd die weer diagonaal tot je 6 driehoekige plakjes deeg overhoudt.

Leg deze op de bakplaat en bak 14-16 minuten tot de scones lichtbruin zijn. Leg daarna op een rooster om af te koelen.

Voor het glazuur: meng de poedersuiker en 2 eetlepels melk tot een glad geheel. Doe de glazuur over de bovenkant van elke gekoelde scone met een kwastje.