Deze wortelsoep kost niet zoveel tijd en is echt heerlijk.
Ingrediënten (2 personen)
- 2 eetlepels olie
- 1/2 chilipeper
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel vers geraspte/gesneden gember
- 1 ui
- 500 g wortelen
- 1 theelepel komijn
- 500 ml kokosmelk
- 500 ml kippenbouillon (tablet)
Bereiding
Verhit de olie in een wok. Roerbak er de chilipeper, knoflook en gember op middelhoog vuur voor ongeveer 1 minuut. Voeg de gehakte ui, wortel en komijn toe en roerbak dit 2-3 minuten. Giet daarna de kokosmelk en de kippenbouillon erbij en breng aan het geheel aan de kook. Draai het dan vuur laag en laat het zonder deksel ongeveer 15 minuten sudderen tot de wortel gaar is. Zet dan het vuur uit en laat het even afkoelen. Draai dan in een blender of keukenmachine tot een puree, doe de puree terug in de wok en laat al roerend ca. 2 minuten doorwarmen. Breng het op smaak met zout en peper en neem de wok van het vuur.