Sinds kort is er een trail route gemaakt die gaat van station Dieren over de Posbank naar station Arnhem. Met een aardige afstand van ongeveer 28 kilometer is dit niet een route die de meeste mensen even zullen gaan hardlopen. Gelukkig zitten Dafne en ik nu in onze marathonschema en maken we deze kilometers nu ongeveer in het weekend.

Nadat we de marathon van Berlijn op TV hadden gezien pakten we de trein naar station Dieren, een rit van maar liefst 11 minuten, de terugweg zou ietsje langer duren. Eerst de "verplichte" foto vanaf het vertrek station, dit is nodig om bij MudSweatTrails in het klassement te komen.

Het eerste stukje was even Dieren uit gaan, hierna kwamen we in brede bospaden terecht. Mooi en je kon goed doorlopen, het was ook meteen niet meer vlak. Ik denk dat we op ongeveer 3 kilometer waren toen we in de verte direct naast het pad een wild zwijn zagen zoeken naar eten. Na de “verplichte” foto’s en een kort filmpje zijn we door gewandeld en ik maakte wat lawaai zodat hij wist dat wij er waren, alsof die dat nog niet in de gaten had. Hij vluchtte ook niet lang daarna een meter of twintig verder het bos in.

De route vervolgde zich, we hebben genoten van het alles, of het nu het bos in het begin was, de heide op weg naar de Posbank, het gras landschap bij de veluwezoom of het voor ons goed bekende laatste 12 kilometer naar/ in Arnhem. Het was ook goed om dit zo even te doen. Voor mij omdat ik met Dafne liep, op haar tempo. Ik moest dus rustig aan doen, geen kans dat ik mezelf over de kop zou gaan lopen. En goed omdat we over twee weken de Hoge veluwe loop doen, van 28 kilometer.

Het weer werkte ook voor eind september perfect mee, het was gewoon zonnig en warm. Niet direct perfect hardloopweer want je moet dan meer drinken maar de natuur was daardoor wel geweldig mooi om te zien.

Als ik iets moet zeggen wat minder goed was dan is dat het stukje rond de 15-16 kilometer waarbij we over een pad moesten met hoog gras en flink wat spinnenwebben over het pad heen. In de eerste 50 meter had ik er al twee vol in het gezicht gehad, de oplossing was een tak pakken en die voor je houden waarmee je de spinnenwebben voor je weghaalt. En gelukkig had ik na dat stuk maar twee teken gevonden. Ik had er meer verwacht.

Al met al een mooie trail, deze zullen we vast nog wel eens vaker lopen!

Onze route:

No thoughts on “Hardlooptraining - Dieren-Arnhem trail”