Joomla3-4

Op 24 februari is Joomla 3.4 uitgebracht. De grootste wijzigingen in deze nieuwe versie zijn:

Component weblinks

Met Joomla versie 3.4 is het component Weblinks uit de Joomla core gehaald, deze is nog wel als extensie achteraf te installeren. De reden hiervoor is dat de aandacht voor Joomla is om een lichte core-installatie te hebben en dat de gebruikers zelf kunnen kiezen welke uitbreidingen ze daarbij nog willen gebruiken.

Uitbreiding microdata

Microdata werd in Joomla 3.2 geintroduceerd. Microdata maakt gebruik van eenvoudige kenmerken in HTML-codering (vaak of) om korte en beschrijvende namen toe te wijzen aan entiteiten en hun eigenschappen. Met microdata geef je de zoekmachines betere manieren om te begrijpen welke gegevens er op je website staan.

Frontend module bewerking

Wanneer je met de juiste rechten op de frontend van je Joomla website ingelogd bent krijg je nu de mogelijkheid om de aanwezige modules te kunnen bewerken. Voorheen werd je bij het bewerken naar het administratorgedeelte van je website gebracht, vanaf Joomla 3.4 kan je de modules op de frontend bewerken.

No CAPTCHA reCAPTCHA

Om spam tegen te gaan op websites kan je al lang gebruiken van CAPTCHA. Dit was alleen niet altijd even gebruikersvriendelijk. Met de introductie van Joomla 3.4 wordt de nieuwe versie hiervan beschikbaar. Hieronder staat een afbeelding waar zichtbaar is hoe makkelijk dit nu voor ons mensen werkt en toch spam tegenhoudt.

No thoughts on “Joomla 3.4 is uitgebracht”