Ingredienten
1 flinke bos basilicum
2 teentjes knoflook
2 flinke volle eetlepels pijnboompitjes
olijfolie
ong. 50 gram parmenzaanse kaas
Bereiding
Meng alle ingrediënten, behalve de olijfolie door elkaar, bijvoorbeeld in de blender, en giet er steeds kleine beetjes olijfolie bij totdat de pesto de gewenste dikte heeft.
Schep in een potje die goed af is te sluiten en giet er nog wat olijfolie over zodat alles onder staat. Zo is de pesto minstens een maand goed houdbaar. Deze pesto is trouwens ook goed in te vriezen (bijvoorbeeld in de ijsblokjesvorm).
Zoeken
Over deze recepten
Hier vind je recepten van gerechten die ik lekker vind. Maar ik heb een hele geschiedenis opgebouwd en ben in de loop van de jaren wel anders gaan kijken wat ik lekker vind. Dus oudere recepten zijn anders dan nieuwere recepten. ????
Groene pesto
- Details
- Recepten
- 3907