Misschien dat niet iedereen het weet maar de meeste kruiden kan je goed invriezen. Hoe je dit doet? Pluk, was en droog de kruiden en doe ze daarna ongesneden in een diepvrieszak. Het voordeel van ingevroren kruiden is dat je ze kan verpulveren zodat je ze niet fijn hoeft te snijden. De meeste kruiden zijn 6 maanden houdbaar in de vriezer.
BASILICUM
Gerechten: met tomaat, in mediterrane gerechten zoals soepen, sauzen en salades
Bereiding: rauw of kort meestoven
BIESLOOK
Gerechten: subtiel gekruide gerechten en als garnering
Bereiding: op het laatste moment toevoegen of meekoken
DRAGON
Gerechten: vis, aardappelen, kip of eiergerechten
Bereiden: meestoven (vanwege de sterke smaak zuinig gebruiken)
MUNT
Gerechten: lamsvlees, fruit , peultjes, worteltjes, salade
Bereiding: meestoven of fijngesneden blaadjes op het laatste moment toevoegen
KERVEL
Gerechten: vis, kip, worteltjes, omelet, kruidenboter, salade
Bereiding: kort meekoken of op het laatste mment toevoegen
KORIANDER
Gerechten: Mexicaanse, Marokkaanse, Thaise, Vietnamese en Indiase gerechten
Bereiding: Blad en stelen meestoven; blad als smaakmaker of als garnering
SALIE
Gerechten: varkensvlees, spek, worstjes, kalfsvlees, salade
Bereiding: rauw of meestoven
TIJM
Gerechten: pittige bouillons, soepen en stoofpotten met groenten en tomaat
Bereiding: verse blaadjes kneuzen en laten meetrekken
ROZEMARIJN
Gerechten: lamsvlees, wild, aardappelen, paddestoelen
Bereiding: meestoven of -bakken