Ingrediënten (4 personen)
- 1 citroen, schoongeboend
- 1 blikje tonijn op olijfolie (160g uitgelekt)
- 1 el kappertjes
- 1 el yoghonaise
- 1 tl mosterd
- 8 sneetjes maisbrood
- 2 pakjes flinterdunne kipfilet
- 40 g rucola
- 4 augurken, in lengte gesneden
- keukenmachine
- evt. een broodrooster
Bereiding
Rasp de schil van de citroen en pers de citroen daarna uit. Doe de citroenrasp, tonijn, kappertjes, mayonaise en de mosterd in de keukenmachine en voeg naar smaak citroen, peper en zout toe. Pureer dit tot een gladde saus.
Eventueel kan je de maisbrood roosteren. Verdeel de helft an de kipfilet over vier boterhammen en verdeel daar de saus weer overheen. Beleg dit met de rucola en augurk. Dek dit af met de andere helft kipfilet en leg dan de overige boterhammen er op. Snijd de sandwiches schuin doormidden.