Ingrediënten (4 personen)
500 g venkelknollen
1 ui
¾ ltr groentebouillon
1 ¼ dl vermout
5 el slagroom
2 el olijfolie
1 teentje knoflook
zout en peper
Bereiding
Snijd de uit fijn en verhit de olie in een grote pan. Pers de knoflook uit en voeg de ui toe en smoor het geheel ongeveer 4 minuten. Snijd intussen het groen van de venkelknollen en houdt dit apart voor de garnering.
Hak de knollen grof en voeg dit samen met de bouillon toe bij de ui en breng het aan de kook. Draai dan het vuur laag en doe een deksel op de pan en laat de soep in ca. 15 minuten gaarkoken.
Pureer de soep in een keukenmachine of een blender glad en doe deze dan weer terug in de pan. Voeg nu de vermout toe, roer de slagroom er door en breng het op smaak met peper en zout. Verwarm de soep nogmaals tot vlak bij het kookpunt.
Schep de soep in diepe borden of in kommen en bestrooi het met de fijngehakte venkelgroen.