Ingrediënten (2 personen)
- Pompoen (ongeveer van 1 kilo)
- 5 dl groentebouillon
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- olijfolie
- 25 gram pijnboompitten
- 1 kuipje Boursin Cuisine
Bereiding
Snij de schil van de pompoen schoon en snij het vruchtvlees in blokjes. Kook de pompoenblokjes in de groentebouillon ongeveer 20 minuten totdat de blokjes zacht zijn.
Maak in tussen de ui en paprika schoon, snijd ze klein en bak ze in 3 eetlepels olie in een koekenpan tot ze zacht zijn. Doe de gebakken ui en paprika bij de gekookte pompoen en pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde gebonden soep.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Serveer de pompoensoep gegarneerd met wat fijngeknipte bieslook, pijnboompitten en tenslotte wat schepjes Boursin Cuisine. Let op, niet te veel want dan proef je Boursin in plaats van pompoensoep.